Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
SICK LiDAR Sensör Teknolojisi, Hassas Algılamada Çıtayı Yükseltiyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

SICK LiDAR Sensör Teknolojisi, Hassas Algılamada Çıtayı Yükseltiyor

SICK, LMS1000 ve MRS1000 kızılötesi LiDAR sensörlerinin piyasaya sürdü.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
SICK LiDAR Sensör Teknolojisi, Hassas Algılamada Çıtayı Yükseltiyor
Lider sensör üreticilerinden SICK, LMS1000 ve MRS1000 kızılötesi LiDAR sensör modellerini piyasaya sürdü. Yüksek hassasiyetli sensörler özellikle zor çevre koşullarında daha doğru ve güvenilir mesafe algılama ve ölçüm sağlıyor.

Bina dışı, çevre güvenliği için ideal olarak konumlandırılan sensörler sağlam yapılarıya dikkat çekiyor. Sadece 1.2 kg ağırlığındaki kompakt sensörler, dönebilen konektörleri sayesinde kolay montaj ve veya mevcut ekipmanlara göre uyarlanabilme kolaylığı sunuyor. Binalara veya taranan alanlara yetkisiz girişlerin tespit edilmesini kolaylaştırmak için sensörler duvarlara, girişlerin üstüne veya optimum görüş için uygun bir yere kolayca monte edilebiliyor.

Düşük lazer tarama veya diğer alternatif teknolojilerin şiddetli yağmur, sis, toz veya kar durumunda kullanıması yanlış sinyallere yol açabiliyor.SICK LMS ve MRS'e SICK'in yenilikçi 'üçlü-eko' HDDM + (Yüksek Çözünürlüklü Mesafe Ölçümü) teknolojisinin eklenmesiyle, sensörlerin olumsuz çevre koşullarına maruz kaldığı durumlarda bile, performansta çok daha fazla tutarlılık sağlanıyor.

SICK'in Ulusal Ürün Müdürü Neil Sandhu yeni sensörlerle ilgili şöyle söylüyor: “Üçlü eko teknolojisi, operatöre zor çevre koşullarında bile sensörden gelen bilgilerin güvenilirliği hakkında daha fazla güven veriyor. Sahte sinyaller büyük oranda ortadan kaldırıldığı için, sensör alanındaki nesnelerin konumunun hatalı bir şekilde değerlendirilme riski de azalıyor.’’

SICK LMS1000, 275 derece görüş açısı ile tek bir düzlemde tarama yapıyor ve genel mesafe belirleme aralığı ve menzil uygulamaları için 64 metreye kadar, 10 farklı alanda önceden programlanmış uygulamaya izin veriyor. Aynı görüş açısı ve mesafe ile MRS1000, farklı yüksekliklerde dört düzlemde tarıyor ve derinlemesine haritalama sağlıyor.

Yüksek tarama frekansıyla, LMS ve MRS1000 üniteleri tarafından toplanan veri miktarı, kullanıcı için çok yüksek doğruluk anlamına geliyor. Üçlü eko değerlendirme teknolojisi, sayesinde kullanıcı, hızla hareket eden nesnelerin tespitinde maksimum güce sahip olabiliyor.

Darbelere ve titreşime karşı dayanıklı, kompakt bir gövdeye, -30 C ile +50 C çalışma sıcaklığı aralığına ve entegre ısıtma birimi ile sensörler, aşırı hava koşullarında bile çalışarak, bakım maliyetlerini düşürüyor.

Ayrıca, SICK'in sezgisel ve ücretsiz SOPAS programlama aracı ile konfigürasyon kolay bir şekilde yapılabiliyor

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın