Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Suudi Biyometri Pazarı 52,9 Milyon Doları Aşacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Suudi Biyometri Pazarı 52,9 Milyon Doları Aşacak

Suudi bitometrik erişim kontrolü pazarı büyüyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Suudi Biyometri Pazarı 52,9 Milyon Doları Aşacak
6Wresearch tarafından yapılan bir piyasa araştırmasına göre, Suudi Arabistan’daki misafirperverlik ve sağlık sektöründeki gelişmelerin yanı sıra altyapı geliştirme faaliyetleri, önümüzdeki altı yıl boyunca biyometrik erişim kontrol sistemleri pazarını büyütecek.

Şirket, yayınladığı “Suudi Arabistan Biyometri Piyasası (2018-2024)” başlıklı raporda, ülkenin biyometri pazar gelirlerinin 2024 yılına kadar 52,9 milyon dolar seviyesini aşacağını ön görüyor.

Çalışma, geçtiğimiz yıllarda önemli bir düşüş yaşayan Suudi biyometri pazarının, toparlanmaya başladığını ortaya koyuyor. Suudi Arabistan biyometri piyasası 2014'ten 2016'ya kadar, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ekonomik göstergelere bağlı olarak talepte büyük bir düşüşe şahit oldu. Ancak, pazar, 2017 sonrasında çeşitli altyapı projeleri, Suudi Vision 2030 projesi ve petrol fiyatlarındaki yükseliş, yatırımların yeniden hız kazanmasını sağlayarak büyümeye öncülük etti.

Suudi Vision 2030 projesi ile ülkenin işsizlik oranının yüzde 11,6'dan yüzde 7'ye düşürülmesi, küçük ve orta ölçekli iş katkısının GSYİH'ya oranının yüzde 20'den yüzde 35'e düşürülmesi ve kadınların işgücüne katılımının yüzde 22'den yüzde 30'a çıkarılması hedefleniyor. 

6Wresearch raporuna göre hızlı şehirleşmeyle birlikte hükümet inisiyatiflerinin ve ileri düzeyde ihtiyati sistemlere duyulan ihtiyaç, önümüzdeki yıllarda Suudi Arabistan biyometri pazarının büyümesi için itici faktörler olacak. Raporda ayrıca, özel yatırımların da biyometriye yönelik taleplerin tetiklenmesinde kritik bir rol oynayacağı, bu durumun misafirperverlik ve sağlık sektöründe daha belirgin hale geleceğinin altı çiziliyor.

6Wresearch Analisti Rishi Malhotra “Öngörülen süre içerisinde, ağırlama ve sağlık sektörünün, devam eden inşaat faaliyetleri ve Küresel Sağlık Fuarı ve Formula E Dünya Şampiyonası dahil olmak üzere ülkedeki yaklaşan etkinliklerle birlikte en yüksek büyümeyi kaydetmesi bekleniyor” dedi.

Biyometrik teknolojiler açısından, parmak izi tanıma segmenti, ticari ofisler, hükümet ve ulaşım ile ağırlama ve sağlık sektörlerindeki kurulumlar nedeniyle 2017 yılında en yüksek gelir payını aldı. Bölgesel bazda bakıldığında ise 2017'de tüm bölgeler arasında, Batı Bölgesi büyük bir gelir payına sahipti ve tahmin dönemi boyunca liderliğini sürdürmesi bekleniyor. Bölgesel büyüme temel olarak ticari binalar ve ulaştırma gelişimi dahil olmak üzere devam eden ve gelecek altyapı projelerine atfediliyor. Hac görevi için Mekke ve Medine şehirlerini de içeren bölgede, hac turizmi biyometri çözümlerinin benimsenmesi için önemli bir itici faktör olarak ortaya çıkıyor.

Yerli üretim açısından bakıldığında, pazar toplam gelirlerin yüzde 85'ini aşan niş bir aşamada bulunuyor. Raporda, Suudi Arabistan biyometri pazarındaki yerel oyuncuların oldukça küçük bir paya sahip olduğu vurgulanıyor. Rapora göre, Suudi Arabistan biyometri pazarındaki bazı önemli oyuncular arasında Suprema, ZK Teknolojisi, Assa Abloy Group, M2SYS, 3M Cogent, Precise Biometrics, NEC, Morpho ve Aware LLC bulunuyor.
 



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın