Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dahua ve Hikvision Amerikada'da Yasaklandı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dahua ve Hikvision Amerikada'da Yasaklandı

Amerikan Senatosu, Dahua ve Hikvision markalı ürünlerin, devlet kurumlarında kullanılmasını yasaklayan kanun tasarısını kabul etti.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dahua ve Hikvision Amerikada'da Yasaklandı
ABD Senatosu, Çarşamba günü ABD hükümetinin Çin yapımı güvenlik ekipmanlarını yasaklayan 2019 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasasını kabul etti. ABD hükümetinin Dahua ve Hikvision ürünlerini kullanmasını yasaklayan tasarı, Kongre'nin her iki meclisi tarafından onaylandı. ABD başkanı Trump, henüz yasa tasarısını imzalamadı.

Tasarı, ticari gerlimlerin artmasıyla, ABD’de Çin’e karşı gelişen ulusal güvenlik kaygılarına işaret ediyor. Çinli üreticilerin yasaklanması kararı, yasadaki kritik altyapı' ve 'ulusal güvenlik amaçları' olarak adlandırılan yeni bir maddeye dayandırılıyor. The Wall Street Journal'a göre Çin hükümeti tarafından kontrol edilen Hikvision, daha önce Missouri'deki üssü ve Memphis polisini izlemek için ABD ordusuna ekipman sağladı.

Hikvision tarafından açıklanan yarı yıl raporunda, şirketi net karı yıllık bazda yüzde 26 artışla ilk yarıda 4,15 milyar yuan (604 milyon dolar) olarak açıklandı. Shenzhen Borsasında işlem gören Hangzhou merkezli Hikvision, yasanın onaylanmasının ardından 9.4 oranında değer kaybetti. Yasaklardan etkilenen ve Hangzhou merkezli bir diğer büyük üretici Dahua Technology de borsada değer kaybeden şirketlerden biri oldu.

Hikvision tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Yasağın kendisinin şirketimizin üzerinde önemli bir etkisi olmayacaktır. Ancak, bazı terimlerdeki belirsiz noktaları ve anlamsal belirsizlik nedeniyle, yasa tasarısı, federal kurumlardan federal olmayan kuruluşlara yayılabilecek daha geniş yorumlara neden olabilir.’’ Hikvision, yasağın genişletilmesi durumunda tasarıyı daha doğru bir şekilde yorumlamak ve şirket üzerinde olası sonuçları analiz etmek" için bir ekip kurduğunu söyledi.

Bildiride, "ABD'li müşterilerle aktif bir şekilde iletişim kuruyoruz ve tasarının olumsuz etkilerini en aza indirmek için mümkün olduğu kadar çaba gösteriyoruz." denildi.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın