Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Norveçin En Büyük Video Gözetim Projesi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Norveç’in başkenti Oslo’da Ülkenin En Gelişmiş Gözetim Sistemi

Oslo Belediyesi, inşaat projelerinde çalışan herkesin kontrol edilmesini sağlamak için gelişmiş bir gözetim sistemine geçti.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Norveç’in başkenti Oslo’da Ülkenin En Gelişmiş Gözetim Sistemi
Aftenposten gazetesi tarafından yayınlanan bir habere göre, Norveç’in başkenti Oslo’da yasadışı iş ve işçilerden kaynaklanan suçlarını önlemek ve durdurmak için ülkenin en gelişmiş gözetim sistemi uygulamaya koyuldu.

HMSREG olarak bilinen sistem, yazılım ve danışmanlık şirketi Omega AS ile birlikte geliştirildi. Sistem, yetkililerin inşaat projelerinde çalışan herkesi kontrol etmesini sağlıyor.

Sistem sayesinde belediye yönetimi sürekli olarak PC, tablet veya mobil cihazlar üzerinden anlık olarak güncellenmiş bilgilere ulaşıyor.

Oslo şehir yönetimininden Proje Yöneticisi ve Kıdemli Danışman Kathrine Steen Andersen, "Çalışanların erişim kartlarından gelen gerçek zamanlı bilgiler, inşaat sektöründeki yasadışı koşulların önüne geçmek için önemli bir araç haline geldi" dedi.

Sistem yardımıyla, şantiyedeki her bir çalışanın mesleki yeterliliği, kişinin kullandığı dil ve mesai süresi kontrol edilebiliyor. Şüpheli koşullar durumunda, otomatik olarak gönderilen kısa mesajlar, belediye yönetimini uyararak ekiplerin acilen belirlenen noktaya gönderilmesi sağlanabiliyor.

Oslo Belediye Başkan Vekili Raymond Johansen'e göre, bu tedbir, sosyal ve işyeri suçlarıyla mücadelede en üst seviyede yardımcı olacak.

Johansen Aftenposten'e verdiği demeçte, "Tedarikçiler arasındaki sağlıksız ilişkiler, Norveç toplum modelini zayıflatan başlıca etmenler arasında" dedi.
Aftenposten'e göre, Norveç Vergi İdaresi, işyeri suçlarından dolayı her yıl 40 milyar kron (5.15 milyar ABD doları) vergi geliri kaybına uğruyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın