Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Cam kırılma dedektörleri nasıl çalışır? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Cam kırılma dedektörü nedir? Nasıl Çalışır?

Cam kırılma dedektör türleri nelerdir? Devamı yazımızda.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Cam kırılma dedektörü nedir? Nasıl Çalışır?
Hırsızlara ve izinsiz girişlere karşı güvenlik önlemleri söz konusu olduğunda, mümkün olduğunca çok sayıda koruma katmanına sahip olmak yararlı olacaktır. Pencere ve kapı sensörleri herhangi bir güvenlik sistemine etkin ve önemli bir koruma sağlayabilir. Kapı kontakları, kapı açılmadığı sürece alarmın çalmasını sağlayamayacaktır. Hırsız ya da saldırgan, camı kırmaya teşebbüs ederse, kırılma sensörleri sesa algılayarak sizi uyarabilir, kontakların zayıf noktalarını güçlendirebilir.

Cam kırılma dedektörü nedir?

Cam kırılma dedektörleri, camın kırıldığını algıladıktan sonra ya alarm sistemini tetikler ya da kendi sesli alarmlarını çalar.  Cam kırılma detektörü modelleri temel olarak iki farklı çalışma prensibine göre üretilir. İlkinde camın kırılmasıyla meydana gelen titreşimleri tespit etmek için ayarlanan bir titreşim detektörü kullanır. İkinci tipte ise kırık cam parçalarının sesini algılayan akustik bir mikrofon bulunur. Her ikisi de kapı ve pencerelerin ne zaman açıldığını algılayan pencere ve kapı kontakları ve bina içerisinde hareket algılandığında alarmı tetikleyen geleneksel hareket sensörleri ile uyumlu çalışır.

Bir hırsız camı parçalamaya ve camdan içeriye tırmanmaya çalışırsa - camın temas noktalarını atlatsa dahi, cihaz temas sesini alır ve alarmı açar. Daha yüksek modellerde, tespit edilen frekans kullanıcı tarafından manuel olarak da ayarlanabilir.

Kırık cam dedektörleri genellikle 8 metrelik bir alan için her yöne doğru etkili bir menzile sahiptir. Küçük bir odanın ortasına yerleştirilen bir dedektör çok sayıda pencere veya kapıyı kaplayabilir. Dedektörün pencereye bağlı veya belirli bir yöne doğrultulmasına gerek yoktur. Ancak alanın tamamını kapsayacak şekilde ve farklı odalara ya da bölümlere yerleştirmek için birden fazla sensöre ihtiyacınız olabilir.

Çift teknoloji cam kırılma dedektörleri nelerdir?

Üçüncü ve daha az popüler olan cam kırılma dedektörü tipi, çift cam detektörüdür. Bu cihazlar, camı hem ses hem de esnek algılama olmak üzere iki şekilde algılar. Bir hırsız camı kırdığında, esnek algılama, darbenin yaydığı çok düşük frekans sesini alır ve yüksek frekanslı cam kırma sesini dinleyen mikrofonu tetikler. Alarm tetiklenmesi için, her iki sesin birbirinden kısa bir süre içinde algılanması, sesin gerçekten parçalanmış bir pencereden geldiğini garantileyerek yanlış alarmların ortadan kaldırılmasını sağlar.

Cam kırılma dedektörleri hassastır ve çok fazla çeşide sahiptir. Bazı modeller, belirli bir frekansın üzerindeki herhangi bir sese tepki verirler, yani yüksek frekanslı sesleri ve titreşimleri toplayabilirler. Ortamda normal koşullarda çok yüksek ses oluyorsa, cam kırma detektörünü önceden devre dışı bırakmaya dikkat etmeniz gerekebilir. Ayarları doğru yapmak için, çoğu sistemin frekansı ayarlamanıza ve bazı seslerin alarmı tetikleyip tetiklemediğini test etmenize olanak veren “Test fonksiyonları” olacaktır.

Kapsamlı bir güvenlik sistemi için cam kırılma detektörleri fiyatları ve model çeşitliliği ile sisteminize ek bir fayda sağlayabilir, ayrıca kapı kontaklarının zayıf noktalarını güçlendirmek için ideal bir seçim olabilir.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın