Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bina Otomasyon ve Güvenlik Sistemleri Entegrasyonu İçin 4 Önemli Adım - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bina Otomasyon ve Güvenlik Sistemleri Entegrasyonu İçin 4 Önemli Adım

Sistem entegratörleri, bina otomasyon sistemlerini güvenliğe bağlayarak değer yaratıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bina Otomasyon ve Güvenlik Sistemleri Entegrasyonu İçin 4 Önemli Adım
İş liderleri ve kurumların dijital teknoloji ile etkileşimi katlanarak artıyor. Bununla birlikte, teknolojiyi bütünleştirirken ortaya çıkan ve bina otomasyon sistemleri ile fiziksel güvenlik sistemlerinin bir araya gelmesinden kaynaklanan birçok sorun ve zorlukla da karşılaşılıyor.

Bina otomasyon sistemlerinin temel işlevleri, iç ortamı belirli bir değer aralığında tutmaktır. Bir programa veya doluluk durumuna göre aydınlatma gereksinimlerini ayarlamak, sistem içindeki cihazlar arızalı olduğunda izleme işlemini ayarlamak ve özelleştirilmiş alarm raporlaması sağlamak otomasyon sitemlerinin başlıca işlevleridir.

Bir panodan veya platformdan mekanik, elektrik, enerji yönetimi, iklim kontrolü ve su tesisatı gibi birimlerin kontrol edilmesi, kolaylık ve kişiselleştirme vaadini sunarken çığır açan bir teknolojiye de yol açıyor. Bina otomasyon sistemleri ile fiziksel güvenlik sistemleri entegrasyonunda, bazı proaktif önlemler almak ortak entegrasyon hatalarının bir kısmının ele alınmasına yardımcı olabilir.

Kolay yönetim ile yatırım getirisini artırma

Fiziksel güvenlik sistemleri alanı, yıllar boyunca kendi özel uygulama versiyonuna sahipti. Tipik bir güvenlik sistemi senaryosunda, sabah saatlerinde bina ön kapıları otomatik olarak açılır, saldırı sistemi otomatik olarak pasif duruma getirilir, yangın alarm sistemi arka planda tüm binayı izlemeye devam ederken, video gözetimi çalışmaya devam eder ve özel uyarılar üzerine kaydedilen olayları sağlar. Akşam olduğunda ise bina çevresi kilitlenir, izinsiz giriş sistemi aktif duruma geçer ve izleme sistemi, video analizi ve çevre algılama kullanılarak daha aktif hale gelir.

Bu günlerde güvenlik entegratörleri proje uygulamalarında bina otomasyon sistemleri ve fiziksel güvenlik sistemlerini başarıyla birbirine bağlıyor. Artık bu iki teknoloji için, sistemi “bekle ve gör” anlayışından söz etmek mümkün değil. Bina sistemlerinin verimli çalışması, enerji tüketiminde azalma, işletme maliyetlerinin düşürülmesi ve hizmetlerin iyileştirilmiş yaşam döngüsü artık proje şartnamelerine yazılıyor.

Bütçe etkilerini anlamak

Fiziksel bileşenlerin dağıtımı sırasında yeni maliyetlerin yanı sıra ve farklı varlıkların entegrasyonundan elde edilen maliyet tasarrufları da söz konusudur. Doğru kurulmuş IoT sensörler, anahtarlar ve kural tabanlı analitikerden elde edilen yatırım getirisi, altı ay gibi kısa bir sürede bile gerçekleşebilir. Bunları desteklemek için sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi ile ilgili ek faydalar da, ayrıntılı verilerle gerçekleştirilebilir.

Birlikte çalışabilirliği anlama

Entegre güvenliği ve otomasyon sistemlerini kullanmanın en büyük zorluğu mevcut veya modern teknolojilerin anlaşılmasıdır. Daha yeni teknolojiye geçiş yapmak hiç kolay değildir, ancak bugünün çözümleri iyi test edilmiştir ve benimsenme sürecini önemli ölçüde basitleştirebilir.
Açık kaynaklı çözümleri aramak, birlikte çalışabilirliğe yardımcı olur. Açık standartlar, son kullanıcı rahatlığını, hizmetlerdeki verimliliği, düşük hizmet maliyetlerini, çalışanların benimsenmesini ve daha fazla ölçeklenebilirliği sağlar.

Bina otomasyonu endüstrisinde, iki ana standart protokol olan BACnet ve LONWorks, sistemler ve kontroller arasında gerçek zamanlı, uzak arayüzlere izin verir. Güvenlik endüstrisi, açık mimariyi benimsemekte yavaş olmakla birlikte, önde gelen güvenlik ekipmanı üreticileri kısa vadeli yol haritalarında açık mimari tasarımları desteklemektedir.

Etkili bir iletişim geliştirmek

Yenilikçi teknoloji ve yeni sistem uygulamalarında, çoğu yapı değişime dirençlidir. İyi bir örnek olarak, BT direktörünün güvenlik sisteminin işlevselliğinden haberdar olmaması ve belirli verileri veya süreçleri ağa yerleştirmekle ilgili haklı endişeleri örnek verilebilir.

HVAC sisteminde kritik bir arıza olduğunda, bu arızanın güvenlik sistemini nasıl etkilediği tam olarak anlaşılamayabilir. Uygulamaya sistematik ve adım adım bir yaklaşım oluşturmak ve her bir sistemin bağımsız bir birim olarak nasıl çalıştığını anlamak kurum genelinde daha fazla bilgiye olanak sağlayacaktır.

Potansiyel olarak düzinelerce sistemi tek bir ağ üzerinde tek bir kontrol noktası ile birleştirmenin sağlayacağı değer ve diğer tüm avantajları ile bina otomasyonunun neden geleceğinin trendi olduğunu anlamak kolaydır. Sistemler, müşterilerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için bir iş yeri ve mülkün verimli çalışmasını sağlamak için özelleştirilebilir.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın