Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
H.265+ ve H.265 video sıkıştırma arasındaki fark nedir? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

H.265+ ve H.265 video sıkıştırma arasındaki fark nedir?

H.265 kodekleri arasındaki farklılıklar nelerdir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
H.265+ ve H.265 video sıkıştırma arasındaki fark nedir?
Global bir yarı iletken ve IC tasarım şirketi olan Hisilicon, H.265 + yeni video sıkıştırma özelliğini destekleyen yeni IP kamera sistemlerini piyasaya sürdü. Hisilicon tarafından yayınlanan açıklamaya göre, H.265 +, tipik IP video gözetim senaryosunda geleneksel H.265 video sıkıştırmasına kıyasla % 50 daha fazla sıkıştırma verimliliği sağlıyor.

H.264+ için olduğu gibi H.265 + da önceki model H.265'e dayanan geliştirilmiş bir video sıkıştırma teknolojisidir. Teknik olarak H.265 +, SmartP ve AVBR teknolojilerini birleştiren bir teknolojidi. Ssadece Hisilicon video kodlayıcısında kullanılan gelişmiş bir referanslama teknolojisi olan SmartP, video kodlayıcı donanımının çoklu referans mimarisinin avantajlarının yanı sıra, sıkıştırma verimliliğini artırmak için hem uzun vadeli referansı hem de kısa vadeli referansı kullanır. .Çoğu senaryoda, arka plan sahnesinin göreceli olarak kararlı olduğu video dizileri, tek referans karesi kullanan diğer enkoderler ile karşılaştırıldığında yaklaşık % 30 daha verimlidir.

SmartP'ye ek olarak, AVBR özelliği video kodlayıcılarda kullanılan bir bit hızı kontrol algoritmasıdır. Görsel olarak değişmeyen görüntü kalitesiyle, AVBR bitleri hareket alanlarına akıllıca aktararak genel bit hızlarını aktif olarak azaltır. AVBR kullanımı ile, VBR’ye kıyasla bit hızında yaklaşık % 30 daha fazla tasarruf sağlanabilir.

Özetle, H.265 +, H.265’a kıyasla bit hızından yaklaşık % 50 bit hızında tasarruf sağlayabilir, bu da bant genişliğini ve depolama tüketimini daha da azaltılabildiği anlamına gelir. H.265 + kullanarak, IP kameralar, pürüzsüz 1080P (saniyede 30 kare) video akışını 500kbps kadar düşük bir çözünürlükte yayınlayabilir.

H.264, H.265, H.265 + karşılaştırma

H.265 + dışında, diğer şirketler de H.265X, H.265 ++ gibi geliştirilmiş H.265 video sıkıştırma teknolojilerini yayınladılar. H.265X ve H.265 ++, Çin'in en büyük OEM kamera üreticilerinden biri olan XiongMai tarafından tanıtıldı. Şirket, H.265X video sıkıştırmasını desteklemek için iki yeni SoC (XM520WX0, XM520FX1 dahil) yayınladı. Xiongmai, H.265X'in H.265'e kıyasla % 40 tasarruf sağladığını ve H.265 + 'dan daha iyi performansa sahip olduğunu açıkladı. Ancak, Xiongmai bu konuda herhangi bir teknik detayı açıklamadı.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın