Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
RAID ve Uzun Süreli Video Depolama - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

RAID ve Uzun Süreli Video Depolama

Video depolama için RAID seviyeleri nelerdir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
RAID ve Uzun Süreli Video Depolama
Bir kuruluşun güvenlik kayıtlarını uzun süre saklamak için pek çok nedeni olabilir. İşçilerin tazminat talepleri, olay raporları, bakım ve operasyonel gözden geçirmeler, hırsızlık veya vandalizm araştırması gibi nedenlerle uzun süreli video depolama gerekebilir. Sektöre veya diğer şirket gereksinimlerine bağlı olarak, 90 gün ile 3 yıl arasında depolamaya ihtiyaç duyulabilir. Uzun süreli video depolama alanı, en yeni H265 veya ultra 265 kodeklerle bile çok fazla depolama kapasitesine ihtiyaç duyar.

Video kayıt depolama kapasitesi için bir yatırım düşünüldüğünde, yedeklemenin önemi unutulmamalıdır. yedekleme olmadığında, bir sürücü arızası, o sürücünün içindekilerin tamamen kaybolmasına neden olur ve bu depolama için yatırım yaptığınız verileri kaybettiğiniz anlamına gelir. RAID depolama, sabit sürücü arızası durumunda veri kaybını önlemek için en az bir ekstra sabit sürücü gerektirir.

RAID depolama özelliğine sahip NVR cihazları ile disk dizisini yönetmek için bir RAID kart gerekir. Tüm RAID kartları aynı değildir, farklı RAID kartları farklı RAID seviyelerini destekler. “En iyi” RAID dizisinin nedir sorusunun her durumda geçerli bir cevabı yoktur. Çünkü RAID seçimi yedeklemeyi, performansı, donanım maliyetini ve çalışma süresini dengelemek için her zaman bir maliyet-fayda analizine göre belirlenir.

7 standart RAID ve kombinasyon halinde iki veya daha fazla standart RAID kullanan en az 6 RAID seviyesi vardır. Video depolama için seçilen en yaygın RAID seviyeleri aşağıda kısaca belirtilmiştir.

RAID 0 Parite olmadan şeritleme
RAID 0'daki sürücülerden herhangi birinin başarısız olması durumunda, dizinin tamamının başarısız olması ve tüm verilerin kaybolması anlamına gelir. RAID 0 depolama alanının faydaları okuma / yazma performansından kaynaklanır. RAID 0 yapılandırması video depolama için önerilmez.

RAID 1 Yansıtma
Yedekleme sağlayan en temel RAID depolama biçimidir. RAID 1'deki her bir sabit disk tam bir kopyadır, bu da maksimum depolama kapasitesini dizideki en küçük sürücünün boyutuna indirir. Bu nedenle, RAID 1'deki 1 TB'lık sabit sürücüler maksimum 1 TB'lık depolama kapasitesine sahiptir. Minimum 2 sürücü gerektirir, ancak 1. sürücü kaldığı sürece çalışır durumda kalır.

RAID 5 Dağıtılmış parite ile blok düzeyinde şeritleme
1'den fazla sürücünün başarısız olması durumunda dizinin çalışmaya devam etmesini sağlayan, daha karmaşık bir yedekleme şeklidir. En az 3 sürücü gerektirir. Azami depolama kapasitesini 1 sürücü ile azaltır, bu nedenle RAID 5'deki (3) 1 TB'lık sabit sürücüler maksimum 2TB depolama kapasitesine sahiptir.

RAID 6 Çift dağıtılmış parite ile blok düzeyinde şeritleme
RAID 5'e benzer şekildedir, ancak 2'den fazla sürücü başarısız olduğu sürece dizinin çalışır durumda kalmasını sağlar. En az 4 sürücü gerektirir. Maksimum depolama kapasitesini azaltır, bu nedenle RAID 6'daki 1 TB'lık sabit sürücüler maksimum 2TB depolama kapasitesine sahiptir.

RAID 10 Şeritleme ve yansıtma
RAID 1'e benzer şekilde, bu depolama kapasitesinde önemli ölçüde azaltılmış, okuma / yazma performansında bir iyileşme sağlanmıştır. RAID 10, RAID 0 konfigürasyonunda aslında (2) veya daha fazla RAID 1 depolama grubudur. En az 4 sürücü gerektirir. Azami depolama kapasitesini en az bir buçuk oranında azaltır; Bir (4) 1 TB sabit sürücü yapılandırması maksimum 2TB depolama kapasitesine sahip olacaktır.

RAID 50 Parite ile çift blok düzeyinde şeritleme
RAID 50, RAID 0 konfigürasyonunda (2) veya daha fazla RAID 5 depolama grubudur. En az 6 sürücü gerektirir. RAID 5 grubuna göre maksimum depolama kapasitesini tek bir sürücü ile azaltır; Bir (6) 1 TB sabit sürücü yapılandırması maksimum 4TB depolama kapasitesine sahip olacaktır.

RAID 60 Çift parite ile çift blok düzeyinde şeritleme
RAID 60, RAID 0 konfigürasyonunda (2) veya daha fazla RAID 6 depolama grubudur. En az 8 sürücü gerektirir. RAID 6 grubu başına iki sürücü ile maksimum depolama kapasitesini azaltır; Bir (8) 1 TB sabit sürücü yapılandırması maksimum 4TB depolama kapasitesine sahip olacaktır.

Gördüğünüz gibi, RAID depolama alanı karmaşık bir konudur, ancak veri depolamadaki ciddi yatırımlar için dikkate alınmalıdır.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın