Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Gözetim Ekipmanları Pazarı 18.5 Milyar Dolar Ulaşacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Gözetim Ekipmanları Pazarı 18.5 Milyar Dolar Ulaşacak

IHS Markit raporuna göre, güvenlik pazarı %10 oranında büyüyecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Gözetim Ekipmanları Pazarı 18.5 Milyar Dolar Ulaşacak
IHS Markit'in yeni araştırmasına göre, profesyonel video gözetim ekipmanları dünya pazarı, 2017 yılında yüzde 9'dan fazla büyüdü. 2017 yılında, 2016 yılında yaşanan büyümenin iki katından fazla (yüzde 3,9) büyüme gerçekleşti.

Pazar araştırması şirketi, büyümeyi, suç ve terörle mücadele harcamalarının artırılmasına ve aynı zamanda perakende ve ticari tesislerdeki gözetim çözümleri harcamalarındaki artışa bağlıyor.

IHS, 2018'de güvenlik kameralarına yönelik talebin, daha düşük bir fiyat erozyonuna bağlı olarak artmasını öngörüyor, bu da gözetim ekipmanı pazarının tahminen yüzde 10,2 oranında büyüyerek global olarak 18,5 milyar dolara ulaşmasıyla sonuçlanıyor.

IHS Markit Analisti Jon Cropley, “Güvenlik kameraları için küresel talep 2017'de hızla büyüdü, ancak ortalama fiyatlar düşmeye devam etti. Bununla birlikte, gelir çoğu ülkede büyüdü. En hızlı büyüyen ülke pazarlarından ikisi Brezilya ve Hindistan'dır. Her iki ülkede de büyümenin ardındaki en önemli faktör, özel perakende ve ticari kuruluşların suçu önlemek için kullandığı HD CCTV sistemleri harcamalarını artırması oldu.’’ diyor.

Buna ek olarak Cropley, küresel gelirlerin yüzde 44'ünü oluşturan Çin profesyonel gözetim pazarının, geçen yıl yaklaşık yüzde 15 oranında büyüdüğünü söylüyor. Çin'deki yüksek büyüme, şehir gözetim projelerine yapılan hükümet yatırımları ve bu projeleri kırsal alanlara genişletme çabaları tarafından yönlendiriliyor.

IHS'nin diğer analizleri arasında şunlar yer alıyor:
  • İlk 15 satıcı, 2017 yılında küresel gelirlerin yüzde 62'sini oluşturdu.
  • 2017 yılında üretilen tüm güvenlik kameralarının yüzde 62'si ağ kameralarıydı.
  • Yapay zekayı kullanarak derin öğrenme destekli kayıt cihazları, sunucular ve video analitikleri 2017 yılında küresel pazar gelirlerinin %1'ini oluşturdu.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın