Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Multi Sensör Kameralar P - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Multi Sensör Kameralarla Daha Geniş Görtüntüleme Daha Az Maliyet

Panoramik kamera pazarının 2016 ile 2022 yılları arasında 36 milyar ABD doları seviyesine ulaşması bekleniyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Multi Sensör Kameralarla Daha Geniş Görtüntüleme Daha Az Maliyet
Multisensor kameralar, çeşitli nedenlerle son kullanıcılar arasında artan bir popülerliğe sahip. Bir park yeri veya depo gibi geniş bir alan uygulamalarında, kullanıcı daha fazla bütçeye mal olacak birkaç IP kamera satın almak yerine birden fazla sensöre sahip multisensör kamera modellerini tercih edebilir. Üstelik kurulum ve bakım maliyetlerinden de tasarruf edebilir.

Multi sensör kamera nedir?

Güvenlik kamerası bir güvenlik sistemi için en önemli unsurdur. Genel olarak bakıldığında, tek sensörlü bir sabit IP kamera, yüksek performans ve mükemmel çözünürlük sunar. Bununla birlikte bazı dezavantajlara da sahiptir. Örneğin dar bir alanı kapsamak için ideal olan bu kameralar, geniş alan uygulamaları için sınırlayıcı bir faktördür. Panoramik kameralar, belirli bir alanın 180, 270 ve hatta 360 derecelik görünümlerini sunarak, kullanıcıların tek bir kameradan birden çok yönü izlemelerine olanak tanıyarak bu problemin üstesinden gelebilir.
Panoramik kameralar için artan talep araştırma sonuçlarına da yansıyor. Raporlara göre küresel panoramik kamera pazarının 2016 ile 2022 yılları arasında % 31'lik bir bileşik yıllık büyüme ile 36 milyar ABD doları seviyesine ulaşması bekleniyor.

Bir alanın panoramik görünümü balıkgözü kamera veya multisensor kamera ile sağlanabilir. Balıkgözü kameralar, sahnenin oldukça eğimli bir görüntüsünü üreten tek bir balıkgözü lensi ile birlikte gelir. Multisensör kameraların en önemli avantajı tek bir ünitede çoklu lensler içermesi ve görüntü bozulmasının olmamasıdır.

Multi sensörlü kameralar, panoramik ve çok yönlü görünümler sunmak için ayarlanabilir ve geniş bir görüş alanını tamamen kapsanabilir. Örneğin, 180 derecelik bir kamera bütün bir sokak sahnesini kapsayabilir ve bir binanın dış köşesine monte edilmiş 270 derecelik bir kamera, bu alanda toplam kapsama alanı sağlayabilir. Bu kameralar geniş alanlarda durumsal farkındalık sağlamakla için tercih edilir. Daha gelişmiş multi sensör kameralar, birden fazla sensörden gelen görüntüleri birleştirip karıştırır ve size kesintisiz bir görünüm sunar.

Alternatif olarak, multisensör kameralardan çok yönlü görünümler de elde edilebilir. Sensörler, belirli bir alandaki çeşitli açılardan, ayrıntılı görünümler sunmak için farklı yönlere işaret edecek şekilde konumlandırılabilir. Bunlar, özellikle okullar veya perakende satış mağazaları gibi binaların dış köşeleri, koridorlar veya yol kavşakları gibi alanlar için idealdir. Kameralar PTZ özelliklerine sahipse, geniş kapsama alanının yanı sıra ayrıntılı yakın çekim görüntüleri sağlayabilir.

Multisensör kameraların sunduğu avantajlar

Multi sensörlü kameralar çok sayıda avantaja sahiptir. Bir kamera, geniş bir alanı kapsayacak şekilde üç ila dört kameranın yerini alabildiğinden, maliyet bariz bir faktördür. Bu arada, kurulum ve bakım maliyeti de aynı sebepten dolayı azaltılabilir.
Tek bir multi sensörlü kamera, ilgi çekici birçok bölgeye zum yapabilme özelliğine sahip, birden fazla geleneksel (veya ayrı) ünitenin yerini alabilir, böylece daha az sayıda kamera, lisans, kurulum ve gerekli aksesuarlarla, daha düşük bir sahip olma maliyetine sahiptir.
Multi sensörlü kameralar kapsama sağlamak için uygun maliyetli bir yoldur. Tipik olarak, çok sensörlü kameralar dört adet sabit IP kameradan daha ucuzdurlar. Yani satın alma ve kurulum maliyetleri daha düşüktür. Ayrıca, daha az bağlantı noktası olduğundan binaların estetiği üzerinde daha az etkilidirler.

Güvenlik dışında geniş uygulama alanı

Genel olarak, multi sensörlü kameralar, geniş alanlara yayılmış mülklerin durumsal farkındalığını arttırmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Bununla birlikte bu kameralardan faydalanabilecek dikey pazarlar perakende, şehirler, ulaşım, devlet, eğitim ve hastaneleri içerir. Kameralar son kullanıcılara daha fazla iş zekası sağlamak için güvenlik dışı amaçlar için de kullanılabilir. Örneğin operasyonları iyileştirme amaçlı analitikler işletmelere önemli avantajlar sağlayabilir.

Analitikler özellikle perakende uygulamalarında yararlıdır. Multi sensörlü kameralar, kuruluşların işlerinin çeşitli yönleriyle daha iyi ilgilenmesine yardımcı olmak için çeşitli analiz yazılımlarıyla entegre edilebilir. Örneğin, perakendeciler, müşterilerin bir mağazanın etrafında nasıl hareket ettiklerini ve kasa yoğunluğunu görmek için kameraların 180-360 derece görüşünü / görünümünü kullanabilirler. Böylece daha büyük bir operasyon için mağaza düzenini optimize edebilirler ve gelişmiş bir müşteri deneyimi sağlayabilirler.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın