Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Fotoelekrik Sensörlerde Bir İlk '' Seçilebilir Frekans'' - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Fotoelekrik Sensörlerde Bir İlk '' Seçilebilir Frekans''

Seçilebilir frekans nedir? Nasıl çalışır?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Fotoelekrik Sensörlerde Bir İlk '' Seçilebilir Frekans''
Fotoelektrik sensör cihazları çevrede görünmez bariyerler oluşturmak için aktif kızılötesi dalgaları kullanır ve çevresel güvenliği artırır. Güvenlik sistemlerinin önemli bileşenlerinden biri olan bu sensörler, ticari ve konut çevre güvenlik sistemlerinde yaygın olarak tercih edilmektedir.

İlk kez 40 yıl önce üretilen sensörlerin tasarımı günümüze kadar önemli bir gelişme sağladı. Dünyanın lider sensör üreticilerinden biri olan Optex tarafından geliştirilen ‘’ seçilebilir frekanslı fotoelektirik’’ teknolojisi, sensörleri daha güvenli hale getirirken, uygulama esnekliği avantajı da sunuyor.

Seçilebilir frekans nedir? Nasıl çalışır?

Seçilebilir frekans teknolojisi ile kızılötesi parazitlerini büyük ölçüde azaltılabilir çünkü kullanıcılar dört farklı frekans kanalını manuel olarak seçebilir. Seçilebilir frekanslar, uzun mesafelerde birden fazla fotobeam kullanıldığında ortaya çıkabilecek istenmeyen karışmalardan kaçınmak için kullanılabilir.

Seçilebilir frekans fotoelektrik sensörleri nasıl kurulur?

Bildiğimiz gibi fotoelektrik ışın sensörleri genellikle dış mekanda çalıştırılır ve zorlu hava koşullarına dayanmak bir dedektörün sahip olması gereken önemli özelliklerden biridir. Seçilebilir frekanslı fotoelektrik sensörleri, donma önleyici kapağın yanı sıra, kullanıcıların ısıtıcıları bağlamasına izin veren ısı terminallerine de sahiptir.


Kurulum yeri: Fotoelektrik ışın dedektörleri katı bir yüzeye monte edilmeli, bunlar, IR ışınını engelleyebilecek, bitkiler ve çamaşırlar gibi rüzgâr ile hareket eden nesnelerin içine yerleştirilmemelidir. Anti-UV korumalı IR ışını olmasına rağmen, fotoelektrik ışın doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Fotoelektrik ışın, IR yansımasını önlemek için duvardan veya çitten 1 metreden daha uzakta kurulmalıdır.

Alıcı ve verici: Optik hizalama, güvenilirliği artırmak için önemli bir ayardır. Alıcının ve vericinin yatay ve dikey olarak hizalanmasını, detektörün doğru şekilde hizalanması için ince ayar optik ünite açısı ve izleme sinyali seviyesi LED'inin olmasını sağlanmalıdır
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın