Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Erişim kontrolü için mobil kimlik uygulamaları nelerdir? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Erişim kontrolü için mobil kimlik uygulamaları nelerdir?

Mobil kimlik uygulamaları ve daha fazlası yazımızda. Okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Erişim kontrolü için mobil kimlik uygulamaları nelerdir?
Artık akıllı telefonlarımızla erişim kontrol sistemleri için kimlik bilgisi sağlamak da dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi yapabiliyoruz. Mobil kimlik bilgileri, kartlara ve biyometrik kimlik bilgilerine erişmek için kolay, uygun ve düşük maliyetli bir alternatif getiriyor. Kullanıcının halihazırda beraberindeki cihazı kullandığı göz önünde bulundurduğunda, mobilite, erişim kontrolünü neredeyse herkes için erişilebilir kılıyor.

Erişim kontrolü için mobil kimlik uygulamaları

Mobil erişim kimlik bilgisi, kullanıcıların akıllı telefon, tablet veya akıllı saatlerinden, sadece bir uygulama ile tesislere erişebilmelerini sağlar. Hemen hemen tüm mobil erişim kontrol sistemleri, en popüler akıllı telefon işletim sistemleri olan iPhone ve Android ile uyumludur ve çoğu daha az bilinen platformlarla da çalışır. Mobil erişim kimlik sistemleri aşağıdakiler gibi çeşitli teknolojiler aracılığıyla çalışabilir.

Bluetooth

Mobil erişim kontrol sistemleri, akıllı telefon (veya diğer akıllı bir cihaz) ile kimlikli okuyucu arasında iletişim kurmak için Bluetooth kullanır. Bunu genellikle Bluetooth Low Energy ile yapar ve BLE normal Bluetooth'dan çok daha az güç ve veri kullanır. Erişim kontrol okuyucusunun menzilinde olduğunda, sinyalleri ve bilgileri hemen aktarır. Kapının kilidini açmak için, sadece ilgili uygulamadaki bir düğmeye basabilir veya hatta telefonunuzun bir dönüş hareketi ile kapının kilidini açabilirsiniz.

Yakın alan iletişimi - NFC

Yakın alan iletişimi, kullanıcıların elektromanyetik alanların indüksiyonunu kullanarak okuyucu ve akıllı telefon arasında bağlantı kurmasına olanak tanır. Telefonların genellikle okuyucunun çok yakın bir mesafede olması gerekir ve tüm telefonlar NFC teknolojisi ve yazılımı ile uyumlu değildir.

Kablosuz internet

IP tabanlı bir ağ, basit bir bağlantı yöntemi sağladığından, birçok erişim sistemi artık Wi-Fi kullanıyor. Kablosuz kapı kilitleri, kablosuz ağa IP ağı üzerinden bağlanır ve tüm erişim noktaları ve kapı kilitleri ağda yapılandırılabilir. Daha sonra bir bilgisayar veya sunucudaki bir yazılım aracılığıyla veya akıllı cihazlardaki mobil uygulama aracılığıyla kontrol edilir. Bazı durumlarda, Wi-Fi ağ bağlantıları, akıllı telefonun yalnızca gerektiğinde kimlik bilgileri oluşturmak için bir internet bağlantısına ihtiyaç duyması nedeniyle, daha fazla menzil ile uzaktan erişime izin verir.

QR kodları

Bazı mobil erişim kontrol sistemleri QR kodlarıyla bile çalışabilir ve kapıları açmak için akıllı telefonun QR kodunu okuyan okuyucuları kullanabilirler. Bu, mevcut mobil kimlik bilgilerinin belki de en kolay ve en erişilebilir biçimidir. Güvenliği garanti altına almak için her QR kodu yazılım tarafından benzersiz şekilde üretilir.

Erişim bilgilerini paylaşma ve alma

Mobil erişim kontrolü ile kimlik bilgilerini paylaşmak entegre erişim kontrol uygulamaları ya da e-posta, SMS gibi bildirimler yoluyla oldukça kolaydır. Mobil kimlik bilgilerine sahip erişim kontrol sistemleri çeşitli farklı kimliklerle çalışır. Bunlar genellikle, bir yedek erişim kartı veya anahtarı gibi, mobil geçişlerin çalışmadığı durumlarda, sisteme erişim için bir yedekleme yöntemi için tercih edilir.

Mobil erişim bilgilerinin diğer faydaları nelerdir?

Mobil kimlik bilgileri, yalnızca kolaylık sağlamak için değil, aynı zamanda uygulamada veya yazılımda bulunan birçok özellik ve başka bir dizi güvenlik özelliğini entegre etmek için kullanışlıdır. Bunlar arasında sistem yöneticileri için erişim noktalarından video çekimlerinin uzaktan izlenmesi, etkinlik günlüklerine erişilmesi ve erişim izinlerinin hızlı bir şekilde değiştirilmesi ve özelleştirilmesi bulunur. Yöneticiler talep üzerine kapıları uzaktan kilitleyebilir ve açabilirler. Kullanıcılar, geçiş bilgilerini ve kimlik bilgilerini en çok ihtiyaç duydukları şeyleri organize etmek için özelleştirebilir.

Mobil erişim kontrol sistemlerini nerede kullanabilirim?

Mobil kimlik bilgileri, her boyuttaki işletmeler ve tesisler için kullanılabilir. Sunucu tabanlı mobil sistemler, normal erişim kontrol sistemlerinden daha hızlı kurulum sunar ancak daha daha pahalıdır, ancak fiziksel erişim kartlarının yaratılması, güncellenmesi ve değiştirilmesi ihtiyacını ortadan kaldırdığı için zamanla artan maliyet tasarrufu sağlayabilir. Mobil sistemler küçük işletmelerin bütçe sınırlarının dışında olabilirler ancak orta ve büyük ölçekli şirketler için uzun vadeli ve maliyet etkin b,r yatırımdır. Öte yandan, bulut tabanlı mobil erişim sistemleri, zaman içinde kurulum ve kullanım açısından önemli ölçüde daha uygun maliyetlidir.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın