Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Kamera Sistemleri İçin Depolama Seçenekleri - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenlik Kamera Sistemleri İçin Depolama Seçenekleri

Güvenlik sistemi için depolama seçenekleri nelerdir? Ne kadar depolama alanına ihtiyacınız var? Okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Kamera Sistemleri İçin Depolama Seçenekleri
Güvenlik videolarının uygun şekilde saklanması, herhangi bir güvenlik sisteminin önemli bir parçasıdır. Analog video sistemlerinden dijital IP kameralara geçiş, görüntü kalitesini geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda yüksek çözünürlüklü görüntülerin uzun vadeli depolama potansiyelini de artırdı. Sisteminiz için doğru depolama seçimini yapmak, ne kadar alana ihtiyacınız olduğu, kameranız, kaydediciniz, fiziksel alanınız ve bütçenizle ilgilidir.

Gerçekte ne kadar depolama alanına ihtiyacınız var?

CCTV sistemi için doğru miktarda depolama alanı belirlemek zor görünebilir, ancak bu çeşitli araçlar sayesinde nispeten kolaydır. Depolama alanı hesabı yapılırken, güvenlik kamerası çekimlerini, çözünürlük ve bit hızınızla birlikte ne kadar süreyle saklamak istediğiniz hesaplanır. Örneğin saniyede 10 karelik endüstri standardı olan ve H.264'te kodlanmış 12 kameradan (çoğu işletme için ortalama kamera sayısı) 1080p çekimi saklamak, en az 8 terabayt depolama gerektirir.

Genel olarak, güvenlik sistemi görüntülerinin en az 30 gün süreyle saklanması önerilir. Ancak, birçok büyük işletme, 90 güne kadar saklamayı tercih ediyor ve bu da büyük miktarda depolama gerektiriyor. Görüntüleri uzun süre depolamanın olumsuz tarafı, gereken fiziksel depolama alanı ve sabit disk miktarıdır. 30 günlük çekimlerde sadece yaklaşık 8 terabayta, ihtiyaç duyulurken, aynı çözünürlükte 90 günlük çekimde bit hızı ve kare hızı 24 terabayttan fazla alana ihtiyaç duyar. Çözünürlüğü 4k değerine kadar çektiğinizde 133 terabayta ulaşan miktarda fiziksel alan gerekir ve bu büyük miktarda bir depolama alanıdır.

Daha büyük işletmeler ve sunuculara sahip tesisler büyük miktarlarda çekimleri depolayabilecek yapabilecek olsa da, küçük işletmeler yalnızca daha ortalama bir çözünürlük ve depolama alanına ihtiyaç duyacaktır.

Güvenlik sistemi için depolama seçenekleri

Gözetim sistemleri, görüntüleri bir DVR veya NVR ile kaydeder. Geleneksel DVR'ler, video çekimlerini doğrudan ve kolayca kaydedebilen sabit sürücülere sahiptir. Bununla birlikte, bir DVR kullanmak, diğer sistemlerin olduğu gibi tamamen ölçeklenemedikleri için kaydedilebilecek çekim miktarını sınırlar. Ayrıca daha popüler hale gelen IP kamera sistemlerine de taşınamazlar. DVR depolama birimi donanım  arızasına çok duyarlıdır, çünkü arızalı tek bir sürücü tüm kamera sisteminin yazma işlemini durdurup, görüntülerin doğru şekilde saklanamamasına neden olabilir.

Öte yandan, NVR'ler IP kameralarla çalıştığından ölçeklenebilirdir ve bir DVR'den çok daha fazla görüntü kaydedebilmenizi sağlar. Uzaktan izleme işleviyle NVR kayıt cihazı modelleri, kameralardan, video sunucularından ve diğer dijital kayıt cihazlarından girdileri kaydedebilirler. Bu nedenlerle, işletmeler hızla NVR'lere geçiş yaparak, daha fazla ölçeklenebilirlik ve depolama seçeneklerinin yanı sıra saha dışı izleme ve bulut kaydına avantajlarına sahip olabiliyor.

Fiziksel depolama

Video gözetim görüntülerinin, güvenlik sistemleriyle kullanılmak üzere tasarlanmış sabit disk sürücülerinde saklanması gerekir. CCTV sürücülerinin 7/24 kesintisiz çalışması ve sürekli kullanıma dayanması gerekir. Diğer yandan, örneğin masaüstü pc için sabit disk sürücüleri, bu tür sabit ve ağır kullanım temposu için idealdir değildir ve disklerin başarısız olma olasılığı daha yüksektir.

Bulut depolama seçenekleri

Bir NVR kullanmak, güvenlik sistemlerine bulut kayıt seçeneği de sunar, bu da yerinde depolama ihtiyacını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. NVR, sunucuya yüklemeden önce kısa bir süre için video çekimlerini dahili bir sürücüde depolayacaktır. Çoğu NVR, aynı zamanda, bant genişliği kullanımını ve ağınızdaki yoğunluğu en aza indirgemek için, çekimi belirlenen ve planlanan zamanlarda yükleme seçeneklerine de sahiptir.

Bununla birlikte, bulut depolamanın potansiyel dezavantajı maliyettir. Çoğu bulut depolama hizmeti sağlayıcısı, depolama için sürekli bir ücret alır. Bu da genellikle ağır bir ücret olabilir. Bu maliyet, yerinde fiziksel depolama maliyeti ve fiziksel gereksinimler karşılaştırılarak dengelenmelidir.

Depolama alanını azaltmak için ipuçları

Daha fazla depolama sürücüsü eklemeden veya çözünürlüğü azaltmak zorunda kalmadan video kaydınızın verimliliğini arttırmanın ve daha fazla video kaydedebilmenin birkaç yolu vardır. İlk yöntem, kameraları sadece hareket algılandığında kaydetmek üzere ayarlamaktır. Böylece her şey kaydedilmez ve video beslemede hiçbir şeyin olmadığı uzun zaman süreleri ortadan kaldırılarak, depolama alanı önemli ölçüde düşürülebilir.

Kayıt sistemi, gözetimin daha önemli olduğu, yalnızca günün belirli saatlerinde kayıt yapacak şekilde de ayarlanabilir. Artırılmış depolama kapasitesi için kaliteden feda ederek, kare hızını da düşürebilirsiniz.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın