Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kameranızın hacklendiğini nasıl anlarsınız? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Kameranızın hacklendiğini nasıl anlarsınız?

Güvenlik kameranız hackerlar için çalışıyor olabilir!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kameranızın hacklendiğini nasıl anlarsınız?
Güvenlik kameraları için siber güvenlik gittikçe yaygınlaşan bir sorun haline geldi. Farklı gözetim ürünleri farklı güvenlik açıklarına sahip olabileceğinden, kullanıcıların cihazlarının saldırıya uğradığını fark edebilmesi her zaman kolay değildir. Ancak, biraz özenle saldırılar daha erken tespit edilebilir.

Herhangi bir güvenlik sistemi ya da güvenlik kamerasının saldırıya uğradığının anlaşılması çoğu durumda çok zordur. Kameraların ve güvenlik açıklarının sayısından dolayı kullanıcılar sistem sağlığını iyi bir şekilde takip edemeyebilir. Herhangi bir sistemin yavaş çalışması en önemli saldırı belirtilerden biridir. Kurumsal ortamlarda, saldırı önleme cihazları ve anormal tabanlı trafik analizi gibi sistemler, bir kamera sisteminin saldırıya uğraması durumunda büyük bir ipucu ve erken tespit sağlayabilir.
  • Cihazdaki herhangi bir şüpheli değişiklik, cihazınızda botnet kötü amaçlı yazılımın varlığına işaret edebilir. Bunu kontrol etmenin birkaç yolu:
  • Mevcut şifreler değişmişse bu, cihazın botnet tarafından devralındığının güçlü bir göstergedir.
  • Güvenlik kamerası ayarları değişmişse, örneğin, videolar artık farklı bir sunucuya gönderiliyorsa kameralar saldırıya uğramış olabilir.
  • Ağ trafiğinde artış varsa, yönlendirici ağ istatistiklerinizi inceleyin. Bir botnet, kameradan kaynaklanan ağ trafiği miktarını artırabilir. Kameranızdan video akışı yapmıyorsanız, artan ağ oranları önemli bir işarettir. Akış olmadığında veri trafiği nispeten düşük olmalıdır.

Temel önlemlerin önemi

Birçok insan, varsayılan kullanıcı adlarını ve şifreleri değiştirmeyi içeren temel güvenlik adımlarını atlar. Güvenlik seviyesini artırmak için güçlü kullanıcı adlarını ve şifreleri kullanmak temel ancak önemli bir adımdır. Varsa 2 faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin ve belirli ağlardan veya yönetim iş istasyonlarından yönetimi sınırlayın. Bir diğer ve son derece önemli adım, kameranın her zaman en son işletim sistemi ve ürün yazılımını ile çalıştırıldığından emin olmaktır. Her gün birçok saldırı tespit edilir ve üreticiler genellikle güvenlik açıklarını gidermek için yeni kamera ürün yazılımı yayınlamaya ihtiyaç duyarlar.

Sıfırdan güvenlik

Siber saldırılara karşı mücadele, üreticiler seviyesinde başlamalıdır. Güvenlik kameralarını korumanın en iyi yolu, derinlemesine savunma teknikleri kullanılmasıdır. Tasarım güvenlikten başlamalı, tasarım yaparken ve mimariyi geliştirirken güvenlik de sisteme yerleştirmelidir. Üreticiler, bağlı cihazlara erişim sağlamak için saldırganların akışları kullanmasını zorlaştıracak temel tasarım teknikleri kullanmalıdır.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın