Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Onvif ‘’Open Source Spotlight Challenge’’ kazananları belli oldu - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Onvif ‘’Open Source Spotlight Challenge’’ kazananları belli oldu

Birinclik ödülü Kanadalı Liqiao Ying'in oldu.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Onvif ‘’Open Source Spotlight Challenge’’ kazananları belli oldu
IP tabanlı fiziksel güvenlik ürünleri için önde gelen bir küresel standardizasyon girişimi olan ONVIF, ONVIF Open Source Spotlight Yarışması'nın kazananlarını açıkladı.

ONVIF protokolü kullanan geliştiriciler için BeMyApp ile birlikte sunulan, gelişmiş video akışı için açık kaynaklı mobil veya masaüstü uygulamaları oluşturmak üzere iki ay süren çevrimiçi yarışmada, Kanadalı geliştirici Liqiao Ying tarafından tasarlanan CAM X uygulaması birinci oldu. CAM X, ONVIF kameralardan alınan bilgileri depolamak için blok zinciri çözümlerini kullanan Yapay Zeka tabanlı nesne algılama sistemini kullanıyor.

Yarışmaya katılan geliştiriciler, hem H.264 hem de H.265 video sıkıştırma standartlarını destekleyen en son sürüm aday Profil T ile uyumlu uygulamalarını, Axis, Bosch, Dahua, Hikvision ve Uniview'in Profil T çevrimiçi prototip kameralarına bağlanarak geliştirdi.

ONVIF Teknik Komitesi Başkanı Hans Busch, “ Yarışmanın asıl amacı, ONVIF organizasyonunun ve sektörün dışından yaratıcı, açık kaynak fikirleri almak ve bakış açımızı genişletmeye yardımcı olmaktı. Farklı sunumlar arasında kullanılan yaklaşımların çeşitliliği ve ONVIF'in gelecekteki kullanımları için heyecan duyuyoruz.” dedi.
Toplamda 37 başvurunun kabul edildiği yarışmada, uygulamanın uygulanabilirliğine, işlevselliğine ve kullanışlılığına göre 7 finalist seçildi. Yedi finalistin her biri 800 dolarlık katılım ödülünün sahibi olurken aldı, birinci, ikinci ve üçüncü sırayı sırasıyla 3.000 $, 2.500 $ ve 2.000 $ kazandı.

ONVIF hakkında

2008 yılında kurulan ONVIF, IP tabanlı fiziksel güvenlik ürünleri için birlikte çalışabilirliği destekleyen lider ve iyi tanınan bir endüstri forumudur. Organizasyon, küresel bazda kamera, video yönetim sistemi ve erişim kontrol şirketleri ve 9.000'den fazla Profil uyumlu ürüne sahiptir. ONVIF tarafından sunulan standartlar ise şöyledir: Video akışı için Profil S, kayıt ve saklama için Profil G, fiziksel erişim kontrolü için Profil C, geliştirilmiş kullanıma hazır fonksiyonellik için Profil Q, daha geniş erişim kontrolü yapılandırması için Profil A ve gelişmiş video akışı için Profil T Sürüm Adayı.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın