Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Biyometrik Kimlik Sistemlerinde Yeni Dönem: Sesli Doğrulama - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Biyometrik Kimlik Sistemlerinde Yeni Dönem: Sesli Doğrulama

Rusya merkezli Speech Technology Center (STC), bir bir yerde fiziksel olarak bulunamayan kullanıcılar için ses tanıma motorları tasarlıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Biyometrik Kimlik Sistemlerinde Yeni Dönem: Sesli Doğrulama
Erişim kontrolü ve kimlik yönetiminde biyometri teknolojileri giderek daha önemli bir rol oynuyor. Parmak izi ve yüz tanıma gibi biyometrik doğrulama çözümlerini biliyoruz. Şimdilerde daha gelişmiş bir teknoloji sektöre tüm hızıyla girmek üzere. Adı, Sesli Biyometri.

Rusya merkezli Speech Technology Center (STC), bir şeyleri imzalamak veya işlem yapmak için bir yerde fiziksel olarak bulunamayan kullanıcılar için oldukça kullanışlı olabilecek ses tanıma motorları tasarlıyor. Devlet kurumları, sigorta şirketleri, araba kiralama şirketleri, ilaç hizmetleri ve hastaneler için tasarlanan ses tanıma motorlarının hedeflediği en önemli piyasalardan birini bankacılık oluşturuyor. STC’ye göre büyük bir bankacılık işlemi çok fazla işlem gerekiyor ve sesli biyometri, müşterilere tüm bu süreci kısaltmak için maliyet ve zaman tasarrufu sağlayan, verimli bir yöntem sunuyor.
Sesli biyometri nasıl çalışıyor?

Analitizler üzerinden çalışan uygulana, müşterinin sesini arka uçtaki veritabanıyla eşleştirerek çalışıyor. Kişinin sesiyle sistemdeki ses izleri arasındaki eşleşme yüzdesinin ölçülmesinden sonra operatör, kişinin bir işlem yapmak için bir sonraki adıma geçip geçmeyeceğine karar veriyor. Speech Technology Center 'a göre, analizlerini diğerlerinden ayıran birkaç özellik bulunuyor. Şirket, yazılımın özel olarak geliştirildiğinin ve kişinin sesinin bir modelini oluşturan güçlü bir algoritmaya sahip olduklarının altını çiziyor.

STC Satış Direktörü Simon Volchkov “Uygulama kendi algoritmamızla da şifreleniyor, bu yüzden deşifre etmek için bizim teknolojilerimize sahip olunması gerekiyor ve bu şu anda neredeyse imkansız. Modeli müşteri veritabanından çalsanız bile, güçlü algoritmamız ve şifreleme yöntemlerimiz sayesinde onunla bir şey yapamazsınız. Şu anda algoritmanın güvenli olduğundan ve kimsenin kimliğinizi çalmak için sesinizi kullanamayacağından eminiz. ”dedi.

STC, yüz tanıma çözümleri de sunuyor. Kara listeye alınmış veya sorunlu kişileri engellemek için çeşitli stadyumlara yerleştirilen yüz tanıma sistemleri, futbol maçlarında, FIFA ID sistemini kullanıyor. Örneğin, turnikenin önünden biri geçerse, kamera yüzü tanımlıyor ve giriş kartındaki resimle eşleşmesi halinde, turnikeden geçmesine izin veriyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın