Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Piyasadaki En İyi Erişim Kontrol Çözümleri - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Piyasadaki En İyi Erişim Kontrol Çözümleri

Yeni erişim kontrol teknolojileri son kullanıcılara alternatif güvenlik çözümleri sunuyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Piyasadaki En İyi Erişim Kontrol Çözümleri
Bina güvenliğini sağlamak için erişim kontrolü sistemleri önemli bir rol oynuyor. Yeni erişim kontrol teknolojilerinin ve çözümlerini bilmek, son kullanıcıların spesifik ihtiyaçlarını karşılamak ve en iyi çözümü seçmelerine yardımcı olabilir.

Erişim kontrol seçenekleri

Erişim kontrolü, ticari binaların, işyerlerinin ve konutların erişimini sürekli kontrol etmek, insanların ve mülklerin olası izinsiz girişlere karşı korunmasını sağlamak için en etkili uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda kullanıcıların taleplerine uyan doğru erişim kontrol sistemini kurmak, bir zorunluluk haline geliyor. Güvenlik sektörü, sistemler açısından temel bir rol oynayan erişim kontrolü gibi çeşitli faktörleri içeriyor. Erişim kontrolü kurulumunun binanın ihtiyaçlarına cevap vermemesi durumunda güvenlik kameraları veya güvenlik alarmları bile etkisiz kalabiliyor.Güvenlik sektörü tarafından en çok tercih edilen erişim kontrolü seçenekleri arasında, diğer sistemler ile birlikte radyofrekans, yakınlık, PIN kodu ve parmak izi teknolojisine sahip erişim kontrol sistemleri yer alıyor.

Tuş takımı erişimi

Bir tuş takımına PIN kodu girmenin modası geçmiş görünebilir, ancak harici bir tanımlayıcı gerektirmediği sürece tuş takımı erişimi halen etkin bir çözüm olmaya devam ediyor. İşlevsel tuş takımı sistemleri, yöneticilerin erişim kodlarını kolayca değiştirebilmelerine olanak tanıyor. Böylece şirketin ve çalışanlarının daha iyi korunması için erişim izinleri düzenli olarak yenilenebiliyor.

Yakınlık erişimi

Bina giriş çıkışlarını güvenli hale getirmek için ''yakınlık erişim kontrolü'' de kullanılıyor. Geniş bir sektör yelpazesine uygulanabilen bu teknoloji, bir çantada rahatça taşınabilen özel bir kart kullanıyor. Daha fazla koruma için istenildiği zaman kartlar etkinleştirebiliyor ya da devre dışı bırakabiliyor.

Parmak izi erişimi

Biyometrik erişim kontrolü, örneğin parmak izi, bir kişinin biyolojik özellikleri tekrarlanamaz veya çoğaltılamaz olduğundan, en güvenli yol olarak tercih ediliyor. Yukarıda bahsettiğimiz diğer sistemlerde olduğu gibi, biyometrik erişim kontrolünde de güvenlikten sorumlu personel, kullanıcı yetki ve iptallerini saniyeler içinde değiştirebiliyor. Bu sistemlerin ortalama hata oranının yüzde 0,8 civarında olduğu göz önüne alındığında, parmak izi tanımlamasıyla çalıştırılan erişim kontrolünün başarısı dikkat çekiyor.

Radyofrekans erişim

Bir giriş / çıkış kapısında radyofrekans teknolojisinin kullanılması, garajlar, park alanları ve benzer tesisler için önemli ve işlevsel bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Merkezi ve kombine sistemler

Merkezi erişim kontrol sistemleri, ziyaretçi kapasitesine veya belirli zaman sınırlamalarına bağlı kısıtlamalar gibi belirli işlevlerin kullanımını gerektiren farklı girişlere sahip tesislerin yönetimi için tasarlanıyor. Merkezi bir sistem, hem çevrimiçi hem de kapalı bir olay günlüğüne de sahip olabiliyor. Çok faktörlü kimlik doğrulaması olarak da bilinen birleşik sistem, daha fazla güvenlik katmanı eklemek için yukarıda bahsedilen teknolojileri birleştiren bir çözümle sunuluyor.

Kullanıcı tanımlayıcısını sunmaya ek olarak, bir tuş takımı üzerinden PIN kodu isteniyor, böylece bu kod tanımlayıcıyla ilişkilendirilmezse, erişime izin verilmiyor. Diğer bir deyişle, bir kullanıcı tanımlayıcısını kaybederse, diğer kişiler bundan yararlanamıyor. PIN kodu yükümlülüğü belirli bir programda veya günde 24 saat olarak uygulanabiliyor. Kombine bir erişim sistem Yakınlık + PIN kodu ve parmak izi + PIN kodu şeklinde tasarlanabiliyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın