Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dubai Havalimanları, Siemens'le %20 Enerji Tasarrufu Sağlayacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dubai Havalimanları, Siemens'le %20 Enerji Tasarrufu Sağlayacak

7 yıl sürecek olan enerji verimliliği projesi kapsamında %20 enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dubai Havalimanları, Siemens'le %20 Enerji Tasarrufu Sağlayacak
Dubai Uluslararası Havalimanı'nda alınan enerji verimliliği önlemleri kapsamında Terminal 1, Terminal 2, Terminal 3 ve Concourse B'de tesislerinde yıllık % 20'lik yıllık enerji tasarrufu sağlamak için Siemens Building Technologies veri analiz ve akıllı bina teknolojisini kullanılacak. Hava ve su sistemlerine odaklanan yedi yıllık projenin yaklaşık 25.000 ton CO2 emisyonunu azaltması, yıllık yaklaşık 50 gigawatt saatlik elektrik tasarrufu (GWH) ve yaklaşık 21 milyon galonluk su tasarrufu sağlaması bekleniyor. Girişim, Dubai Havalimanlarındaki çevresel ayak izini sınırlamak için tasarlanmış kapsamlı enerji tasarrufu stratejisi ve programının bir parçası olarak uygulanıyor.

Siemens tarafından, projeye özel değişken frekanslı sürücüler, paneller, sensörler, akıllı kontroller, enerji ölçümü ve verimli su armatürleri dahil olmak üzere bir dizi fiziksel ve dijital teknolojiden oluşan, bir enerji optimizasyonu çözümü tasarlandı. Proje ile hava kontrol üniteleri; soğutulmuş su sistemi, taze hava tesisi ve ikincil temiz hava, besleme ve egzoz fan sistemlerini optimize etmek için hava ve su sistemlerine dağıtılacak.

Dubai Havalimanları Altyapı ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Michael Ibbitson, “Sürdürülebilirlik, tesis yönetim stratejimizin temelini oluşturuyor. Enerji ve su tasarrufu, çevresel ayak izimizi sınırlandırmanın yanı sıra karlılığımızı da geliştiriyor. Uzun süreli ortaklığımız süresince Siemens işimizi ve sistemlerimizi anlıyor. Ayrıca vizyonumuzu sunmamıza yardımcı olacak uzmanlığa ve teknolojiye de sahip.” diyor.

Siemens Orta Doğu İnşaat Teknolojileri Kıdemli Başkan Yardımcısı Markus Strohmeier, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle diyor: “Dubai International'da teknik altyapıyı optimize ederek ve gelişmiş kontrol ve veri analizi sağlayarak, sürdürülebilir çevresel ve finansal faydalarla önemli kaynak tasarrufu sağlayabiliyoruz” diyor. “Dubai Havalimanlarının kritik bir altyapıya sahip olduğunu biliyoruz ve en verimli şekilde çalıştığından emin olmak için teknoloji ve uzmanlık kullanmaya kararlıyız.” 

Siemens, yedi yıl boyunca projenin tasarımı, temini, kurulumu, devreye alınması, bakımı, enerji tasarrufunun ölçülmesi, doğrulanması ve garanti edilmesinden sorumlu olacak.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın