Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Çin'in kitlesel güvenliğinin yeni hedefi, dikkati dağınık lise öğrenci - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Çin'in kitlesel güvenliğinin yeni hedefi, dikkati dağınık lise öğrencileri!

Akıllı göz, şimdi de öğrencilerin yüzlerini okuyor!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Çin'in kitlesel güvenliğinin yeni hedefi, dikkati dağınık lise öğrencileri!
Mart ayında, Doğu Çin'deki Hangzhou 11 Numaralı Okul, sınıflarından birinde “akıllı sınıf davranışları yönetim sistemi” adında bir gözetim sistemi kuruldu. ''Akıllı göz'' olarak da bilinen sistem, öğrencileri izlemek için yüz tanıma teknolojisini kullanıyor.


Akıllı göz sistemi nasıl çalışıyor?

Sınıfın ön tarafına yerleştirilen üç kamera, her 30 saniyede bir her öğrencinin yüzünü çeşitli ifadeleri belirlemek için tarıyor. Öğrenciler şaşırmış, üzgün, antipatik, öfkeli, mutlu, korkmuş veya nötr yüz ifadelerine sahip olduklarında sistem yüzleri algılayabiliyor. Kameralar, her öğrencinin ders boyunca, okuma, dinleme, yazma, ayağa kalkma, ellerini kaldırma veya masanın üzerine yaslanıp eğilme gibi hareketlerine de odaklanabiliyor. Akıllı göz, bir öğrencinin dikkati dağıldığını fark ederse, öğretmeni gerçek zamanlı olarak bilgilendiriyor. Öğretmen ayrıca, ders sonunda her öğrencinin ifadelerinin ortalamasını sağlayan bir rapor da alabiliyor.
 

Sadece izlemiyor, not da veriyor

Okulun müdürü Ni Ziyuan, bir haber sitesi olan Hangzhou'ya akıllı göz sisteminin ardındaki hedefin, öğretmenlerin öğrenci tepkilerini temel alarak eğitim geliştirmesine yardımcı olmak olduğunu söylüyor. Sistem sadece öğrencileri izlemekle kalmıyor, not sistemini de etkiliyor. Derslere odaklanan öğrenciler A ile işaretlenirken, dikkati dağınık öğrenciler B ile işaretleniyor.


Öğrencilerin ruh sağlığını bozabilir

Çin eğitim sisteminin öğrenciler açısından oldukça zorlu bir müfredata sahip olduğu biliniyor. Akıllı göz sistemi bu baskıya katkıda bulunacak gibi görünüyor. Uzmanlar, yeni sistemin bazı öğrenciler için önemli sonuçlar doğurabileceğine ve akademik beklentilerin yetersiz kaldığını hissettiklerinde, öğrencilerin ruh sağlığının zarar görebileceğinin altını çiziyor.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın