Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Veri İhlallerinden Genç Çalışanlar Sorumlu! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Veri İhlallerinden Genç Çalışanlar Sorumlu!

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, şirketlerin veri ihlallerinde genç çalışanların tutumları önemli bir paya sahip.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Veri İhlallerinden Genç Çalışanlar Sorumlu!
Centrify araştırma şirketi tarafından yayınlanan siber güvenlik konusunda yeni nesil işgücüne ilişkin yeni bağımsız bir araştırmaya göre, üst düzey yöneticilerin üçte birinden fazlası, işyerindeki veri güvenliği ihlallerinden genç çalışanları sorumlu tutuyor.

Çalışma ayrıca, yöneticilerin bu tutumuna karşın gerekli önlemlerin yeterince alınmadığını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre 18-24 yaş grubundakilerin üçte birinden fazlasının şirket ağındaki herhangi bir dosyaya, beşte birinin belirli dosyalara, yarısından azı (% 43) ise yalnızca çalışmalarıyla ilgili dosyalara erişebiliyor.

Censuswide tarafından yürütülen çalışma, İngiltere'de çalışan genç işçilerin (18-24 yaşlarındaki) ve 500 yöneticinin, güvenlik, gizlilik ve işyerindeki çevrimiçi davranışların, genç çalışanların ve gençlerin hayatlarını nasıl etkilediğini araştırdı.

Şifre paylaşımı, yöneticilerin yüzde 56 oranında en çok endişelendiği konu olurken, genç çalışanların yüzde 29'u, parola değişikliği sürecini sistem yöneticilerinin inisiyatifine bırakıyor. Çalışanların 15’i ise şifrelerini meslektaşları ile serbestçe paylaşmayı kabul ediyor.

Genç çalışanların işyerini nasıl olumsuz etkileyebileceklerini sorulduğunda, yöneticilerin yüzde 47'si çalışanların sosyal medya paylaşımları ve bunların marka ve itibar üzerindeki etkileri konusunda endişeleniyor. Çalışanların %20’si sosyal medya faaliyetlerinin işverenlerini nasıl etkileyebileceği konusunda endişe duymazken, yüzde 18'i, yayınlarının işverenlerin güvenlik ve gizlilik politikalarını tehlikeye atabileceğini kabul ediyor. Katılımcıların %48’i paylaşımlarının, şirketlerinin sosyal medya prensiplerine uygun olduğunu söylemesi, güvenlik açısından, güçlü sosyal medya erişim kontrollerine duyulan ihtiyacın altını çiziyor. Araştırma, bir ağ içindeki kullanıcıların dışarıdakilerden daha güvenilir olmadığını vurguluyor.

Genç çalışanların internet yaklaşımı, sağlam güvenlik politikalarına olan ihtiyacı daha da güçlendiriyor. Yöneticilerin yüzde 40'ı cihazların yanlış kullanımından endişe ederken, yüzde 35'i teknolojiye çok fazla güveniyor ve yüzde 30'u şirket verilerini çok kolay bir şekilde şirket ağı dışındaki kişilerle paylaşıyor.

Araştırmaya katılan yöneticiler ayrıca, yeni nesil çalışanların Karanlık Web (% 87), yeraltı korsanlığı (yüzde 79) ve siber suçlar (yüzde 81) hakkında iyi bir farkındalığa sahip olduklarını söylerken, yöneticilerin sadece %48’i deep web ve benzeri ortamlara erişen çalışanları için katı kurallar koyuyor.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın