Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Instagramda Büyük Güvenlik Açığı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Instagram'da Büyük Güvenlik Açığı! 6 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı.

Bilgisayar korsanları, aralarında çok sayıda ünlünün bulunduğu 6 milyon Instagram hesabının bilgilerine erişti. Konuyla ilgili Instagram tarafından bir doğrulama henüz gelmedi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Instagram'da Büyük Güvenlik Açığı! 6 Milyon Kişinin Bilgileri Çalındı.
Bilgisayar korsanları Instagram hesapları üzerinden 6 milyondan fazla kişinin kişisel bilgilerini çaldıklarını açıkladı. Saldırıda aralarında dünyaca ünlü yıldızların da yer aldığı doğrulanmış hesaplar da yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Instagram’dan yapılan açıklama ile telefon numaralarına ve e-posta adreslerine erişimine izin veren, kritik bir uygulama açığının düzeltildiği bildirilmişti. Bununla birlikte, Instagram üzerinden yaşanan saldırının, başlangıçta bildirilenlerden daha ciddi olduğu görülüyor.

Korsanların bir web üzerinden 10 dolarlık bir ücret karşılığında satışa sunduğu Instagram profilleri arasında politikacılar, spor yıldızları ve medya şirketleri de dahil olmak üzere 6 milyondan fazla Instagram kullanıcısı var. Doxagram isimli site üzerinden her bir arama için ödeme yapan kullanıcılar istedikleri bilgileri arayabiliyor. Instagram tarafından hackerların iddialarına ilişkin henüz bir doğrulama gelmedi. Cuma günü Instagram tarafından yapılan açıklamada veri ihlallerinin araştırıldığı duyurulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde bilinmeyen bir bilgisayar korsanı Instagram'daki en çok takip edilen hesalardan biri olan ve 125 Milyonun üzerinde takipçisi olan Amerikalı şarkıcı Selena Gomez’in hesabı hacklenmiş ve eski sevgilisi ünlü şarkıcı Justin Bieberîn çıplak fotoğrafları yayınlanmıştı. Bununla birlikte, Instagram son veri ihlalinin Selena Gomez’in hesabına yapılan saldırıyla ilişkili olup olmadığını teyit etmedi.

Şirket, hesabı doğrulanmış olan tüm kullanıcıları konu hakkında e-postayla bilgilendirmiş ve şüpheli kaynaklardan gelen e-posta ve mesajlara karşı temkinli davranılması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Instagram kullanıcılarının bu gibi saldırılardan korunmaları için hesaplarında ikili kimlik doğrulamayı etkinleştirmeleri, güçlü ve tahmin edilemeyen bir şifre kullanmaları tavsiye ediliyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın