Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Çin'de Yeni Gözetim Devrimi, Sharp Eyes - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Çin'de Yeni Gözetim Devrimi, Sharp Eyes

Çin güvenlik kamerası sistemlerini köyleri de kapsayacak şekilde genişletiyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Çin'de Yeni Gözetim Devrimi, Sharp Eyes
Çin, yüz tanıma teknolojisi ile video verilerini izleyebilen ve çapraz kontrole olanak tanıyan gelişmiş bir veritabanına sahip, gözetim ağını büyük bir hızla genişletiyor. 2020 yılında ülke çapında güvenlik kameralarının % 100 kapsama alanına ulaşması planlanıyor. “Sharp Eyes” olarak bilinen program, video gözetimi açısından daha önce dünya görülmemiş bir seviyeyi ve üst düzey teknolojileri temsil ediyor.

Sharp Eyes Nedir?

Sharp Eyes ya da Çince'deki 'Xueliang' Projesi, Çin'in en son kitlesel video izleme programı olarak adlandırılıyor. Çin 2005 yılında "suçla mücadele etmek ve olası felaketleri önlemek" için Skynet adlı ulusal bir video gözetim sistemini başlattı. Sharp Eyes, Skynet ile başlayan video gözetim sürecinin bir sonraki, gelişmiş adımını temsil ediyor. Sharp Eyes projesi ile 2020 yılına kadar kapsama alanının ülke genelinde %100’e ulaşması hedefleniyor. Çin Hükümeti, her seviyede ve her yerde, tamamen ağ bağlantılı, her zaman çalışan ve tamamen kontrol edilebilir” bir video gözetim sistemi kuruyor.

Skynet'ten Sharp Eyes'a

Skynet’in şehir odaklı görüntüleme sistemlerine kıyasla Sharp Eye projesi, ülkenin kırsal kesimlerini de kapsayan, devasa bir proje olarak karşımıza çıkıyor. 2011 yılında Çin'in sürveyans sisteminin köylere erişimini genişletme çabasıyla başlayan Sharp Eyes, Skynet'in aksine köylüleri kamu güvenliği maliyetlerini azaltmak için kişisel gözetime katılmaya teşvik ediyor.

Sharp Eyes'ın selefi olan Skynet, yüzleri kamu güvenlik kameralarına takılan kişilerin kimliklerini belirlemek için yapay zeka ve yüz tanıma teknolojilerini kullanıyor. 2005 yılında başlatılan sistem, şimdi gerçek zamanlı olarak çalışıyor ve bir kişiyi yalnızca birkaç saniyede tanımlayabiliyor. Skynet kapsamında Eylül 2017'ye kadar, ülke çapında 20 milyondan fazla güvenlik kamerası kuruldu. Çinli yetkililer şimdi, mevcut istemi Sharp Eyes biçiminde kırsal bölgeleri de kapsayacak şekilde genişletmek istiyor.

Skynet'in aksine Sharp Eyes, gözetim ağını kurmak için vatandaşların özel ev televizyonları ve akıllı telefonlarını kullanıyor. Cep telefonları ve televizyonlar ağa bağlandığında, cihazların yerleşik kameraları ve mikrofonları, vatandaşların gözetimi altında tutmak için ağ operatörü tarafından açılabiliyor. Çinli yetkililer, her bir bireyin cihaz kameralarını daha fazla kullanarak, “Sharp Eyes” projesine katkıda bulunmasını öneriyor.

İş sektöründen gelen bir rapor, Aralık 2017'ye kadar hükümetin Sharp Eyes projesine 3,1 milyar Yuan (yaklaşık yarım milyar ABD Doları) harcadığını gösteriyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın