Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Seagate ile Gözetim Verilerini Güvence Altına Almak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Seagate ile Gözetim Verilerini Güvence Altına Alın

Segate, ''Secure'' platformu gözetim verileri için yüksek güvenlik sağlıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Seagate ile Gözetim Verilerini Güvence Altına Alın
Video gözetim sistemleri, ileri teknoloji ürünü kameralarla gittikçe daha sofistike hale geldikçe, gelişmiş depolama sistemlerine olan ihtiyaç da artıyor. Özellikle veri güvenliği açısından olaya yaklaşıldığında, uygulamaya özel güvenlik diski ve verilerin güvenli bir ortamda saklanması daha da önemli hale geliyor.

Geleneksel uygulamalara bakıldığında, verilerin korunması için yazılım tabanlı veri koruma sistemleri kullanılıyor. Ancak mevcut güvenlik tehditleri ve bunların karmaşıklığı daha güvenilir ve daha gelişmiş bir veri güvenliği yaklaşımını zorunlu kılıyor. Endüstrideki bu açığın üstesinden gelmeye çalışan Seagate, kendinden şifrelemeye sahip diskler de dahil olmak üzere, bir dizi donanım tabanlı çözüm ile veri güvenliğini sağlamayı hedefliyor.


Veri güvenliği tehditlerini azaltmak için en iyi yöntemler

Seagate’e göre, bilgisayar korsanları, bilgisayarlardan, kablolardan ve hatta verilerin şifrelenmediği sürücülerden yola çıkarak verilere erişebiliyor. Gözetim verileri için kapsamlı ve uçtan uca koruma sağlamak için, her sürecin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Seagate’in yeni HDD firmware'i verilerin, kamera ve depolama ortamlarında şifrelenerek kullanılmasını ve yükseltme yapmadan önce bir veri stratejisine sahip olmayı içeriyor. Kendiliğinden şifrelenen sürücüler, yazılım tabanlı şifrelemeye kıyasla %30 daha hızlı çalışarak uygun maliyetli bir çözüm sunuyor.

Güvenli ilk kullanım

Seagate HDD teknolojisi sürücüye yetkisiz erişimi engellemek için bellenimi kilitleyerek, müşterilerin özgün ve taranmamış ürünleri satın almasını garanti ediyor. Ayrıca, güvenli önyükleme gibi özellikler sayesinde yalnızca önyüklemede sürücünün en son ürün yazılımını kullanması sağlanıyor. Her HDD’de standart olarak bulunan bu iki özellik Seagate Secure Download & Diagnostics (SD & D) aracılığıyla kullanılabiliyor. SD & D, bir sürücünün ürün yazılımına yetkisiz erişimi önlüyor ve bellenim çalıştırılabiliyor. Ayrıca hassas sistem düzeyinde verilerin kurcalanmasını engelliyor.

Yaşam süresi boyunca güvenlik

Şirketin AES 256 standartlarını kullanan ve kendi kendini şifreleyen diskleri, veri hırsızlığına karşı güçlü donanım tabanlı koruma sağlıyor. HDD konuşlandırıldıktan sonra, dijital olarak imzalanmış ürün yazılımı ve sahte yazılım tespiti, çapraz segmentli indirmeler, kilitli tanılama bağlantı noktaları ve güvenli bir önyükleme işlemi gibi özelliklerle veri güvenliğini destekliyor.

Seagate'in bir kayıt sunucusunda, depolamada, NVR veya DVR ortamında kullanılan şifrelenmiş diskleri, yalnızca erişim kimlik bilgilerine sahip olan yetkili kullanıcıların verilere erişebilmesini sağlıyor. Uygun kimlik bilgileri sunulmadığı sürece veriler şifrelenerek, erişim engelleniyor.

Seagate, yaşam döngüsünün sonuna ulaşan ve değiştirilmesi gereken sürücüler için de güvenli bir strateji benimseniyor. Seagate'in ‘’Anında Güvenli Silme’’ özelliği, yöneticilerin herhangi bir cihazdaki şifreleme anahtarlarını kolayca değiştirebilmelerini sağlayarak verilerin kriptografik olarak silinmesine olanak tanıyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın