Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Sosyal Erişim Ağı GateCode - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Fiziksel Erişim Kontrolü İçin Sosyal Ağ: GateCode

Teksas merkezli bir erişim kontrol çözümü sağlayıcısı olan GateCode fiziksel erişim için farklı bir platform geliştirdi

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Fiziksel Erişim Kontrolü İçin Sosyal Ağ: GateCode
Her geçen gün daha fazla sayıda insan, daha iyi bir yaşam için şehirlere akın ediyor. Artan göç, konut sıkıntısının yanı sıra konutların güvenlik ve erişim sistemlerini de beraberinde getiriyor. Fiziksel erişim sistemleri söz konusu olduğunda onlarca çözümle karşılaşmak mümkün. 

Sosyal erişim ağı yolda
Teksas merkezli bir erişim kontrol çözümü sağlayıcısı olan GateCode fiziksel erişim için farklı bir platform geliştirdi. GateCode'un kurucusu ve CEO'su Liam Pope'a göre nüfusun büyük bir kısmının, fiziksel erişim kontrol sistemlerine geçmesiyle otomatik, kullanıcı dostu ve internete bağlı çözümler önümüzdeki yıllarda son derece önemli hale gelecek. Pope: "Yarı zamanlı bir kurye olarak çalışıyordum ve sık sık kapıda kalıyordum. Akıllı telefonlar yardımıyla bir yere giriş yapabilmenin gelecekte kaçınılmaz hale geleceğini anladım. Bu, bireylerin erişim için fazladan bir işleme gerek duymadan, herhangi bir mülke sorunsuzca girebildiği global bir erişim ağı fikrine dönüştü ve vizyonumuzu oluşturdu."

Bu deneyimin sonucunda ortaya çıkan GateCode, eski fiziksel erişim kontrol sistemlerini akıllı telefonlarla destekleyerek bir uygulama üzerinden taşınabilir kimlik bilgilerini ağa bağlıyor. Bir kullanıcı GateCode uygulamasını indirdikten ve hesaplarını oluşturduktan sonra, GateCode özellikli herhangi bir mülkte, yönetici tarafından kiracı ya da kiracının davetiyesiyle ziyaretçi olarak atanabiliyor. Pope bu süreci fiziksel erişime yönelik sosyal bir ağ olarak tanımlıyor. Akıllı telefon tabanlı erişim kontrolü yönetiminin sektörde farklılık yaratması bekleniyor.
GateCode fiziksel erişine farklı bir yaklaşım sunuyor. Modern mobil erişim sistemleri, kimlik bilgilerini kullanıcının telefonuna aktarmakla birlikte GateCode herhangi bir yere erişim için fiziksel bir kimlik oluşturuyor.

Çözümün arkasındaki donanım ve yazılım

Web ve uygulama üzerinden erişilen sistem temel olarak Bluetooth, hücresel veri ve özel bir yazılım üzerinden çalışıyor. Bulut üzerinden yönetimin yanı sıra ziyaretçiler için çeşitli ölçütlere göre erişim hakkı oluşturulabiliyor. Pope’a göre teknolojinin şu anki yetenekleri oldukça sınırlı, ancak teknoloji ilerledikçe yapay zekanın erişim kontrolü üzerinde büyük bir etkisi olacak.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın