Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Perakendede Yapay Zeka: Bilmeniz Gereken 3 Şey - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Perakendede Yapay Zeka: Bilmeniz Gereken 3 Şey

Yapay zeka mağazanıza nasıl yardımcı olabilir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Perakendede Yapay Zeka: Bilmeniz Gereken 3 Şey
Fütüristik bilim kurgu hikayeleri ve felaket senaryoları yapay zeka uygulamalarını (AI) insanlığa zararlı bir şey olarak resmediyor. Gerçek şu ki yapay zeka makale - roman ya da filmlerde gördüğümüz cinsten ‘’geleceğin teknolojisi’’ değil. Günümüzde birçok sektör yapay zekayı en temel uygulamalarında kullanıyor. Perakende sektörü de bunlardan biri.

Yapay zeka nedir? AI mağazanıza nasıl yardımcı olabilir?

Yapay zeka temel bir tanımla, görevleri öğrenebilen ve insanın yaptığı gibi düşünebilen bir öğrenme yazılımıdır. AI, karar almak için toplanan yoğun verilere ve süreç bilgisine dayanarak “zekasını” geliştirir. İki tür AI vardır: sınırlı ve genel zeka. Çoğu bilgisayar ve akıllı telefon dar/sınırlı bir yapay zekaya sahiptir ve kullanıcı için programladıkları basit görevleri gerçekleştirebilirler.

Genel AI ise daha farklıdır. Bu alandaki yapay zeka bir e-tablo oluşturmak, bir trend veya tavsiyeyi belirlemek için tümdengelim yöntemiyle akıl yürütmeyi kullanmak gibi daha gelişmiş görevleri uyarlayabilen ve uygulayabilen bir öğrenme programıdır. Program, birikmiş verilere dayanarak zamanla “daha akıllı” hale gelir.

Mağazacılıkta yapay zeka hakkında bilmeniz gereken 3 şey

1. Yapay zeka müşteri deneyimini geliştirir



IBM tarafından yapılan yeni bir çalışma, müşterilerin % 48'inin çevrimiçi alışveriş yaparken kişiselleştirilmiş promosyonlar sunmasının önemli olduğuna inanırken, % 45’inin mağazada da aynı seçenekleri tercih ettiğini gösterdi. Yapay zeka, alışveriş ve göz atma geçmişine dayalı olarak tüketicinin ilgi duyduğu ürün önerilerini önererek e-ticaret alışverişi deneyimine yardımcı olur. Web veya uygulamalarda kullanılan AI, sesle aktif alışveriş özelliğine sahip olabilir ve hatta tüketicinin kendi kişisel alışveriş asistanı olabilir. Yapay zeka çalışmaları müşterilerinize özel, kişiselleştirilmiş promosyon teklifleri sunmak ve bir satın alma işlemini teşvik etmek için yardımcı olabilir.

2. Yapay zeka iş kararlarını iyileştirir



Çalışanlarınızı ve envanterinizi yönetmek için tablolara ve kağıt üstündeki rutin planlamalara mı bağlı kalıyorsunuz? Günlük yönetim rutininize dahil edilen yapay zeka uygulamaları, personel çizelgeleri, stok yönetimi ve bakım gereksinimleri gibi görevlerin optimize edilmesiyle büyük ölçüde yardımcı olabilir. Perakendede yapay zeka aydınlatma ve HVAC kullanımı gibi tesis yönetimi görevleri için de kullanılabilir. Bir sorun olduğunda AI size gerçek zamanlı bir uyarı gönderebilir, size akıllı bir cihaz aracılığıyla sorunu çözme yeteneği verebilir.

3. Mağaza optimizasyonu ve değerli veriler sağlar.



Müşterinin alışveriş deneyimini geliştirmek için AI destekli müşteri sayaçlarını kullanmak, sadece müşteri sayısı değil, mağaza içi yüksek ilgi alanları gibi değerli verileri de toplamanızı sağlar. Yapay zeka hakkında bilgi elde etmek istediğiniz, özel satış etkinlikleri ve gelecekteki promosyonlar gibi alanlarda değerli veriler sağlayabilir ve bu etkinlikleri nasıl iyileştirebileceğini öğrenebilir.

Piyasaya araştırmalarına göre yapay zeka sadece ABD’de, 2019 yılına kadar mağazaların %25’inin çalışma modelini değiştirecek. AI çözümlerinden nasıl yararlanabileceğinizi değerlendirmenin vakti geldi. Rakiplerinizin AI çözümleri kullanmasını beklemeyin. Erken davranın ve yapay zeka uygulamalarının sunduğu yenilikleri kullanarak, pazarınızda bir avantaj elde edin!
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın