Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Firmaları İçin Hayatta Kalma Rehberi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenlik Firmaları İçin Hayatta Kalma Rehberi

Zorlu rekabet ortamında güvenlik firmaları nasıl hayatta kalabilir? Yeni bir işmodeli nasıl geliştirilebilir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Firmaları İçin Hayatta Kalma Rehberi
Ev güvenlik sistemleri ve DIY ürünler, güvenlik firmaları için çok ciddi bir rekabet ortamını da beraberinde getirdi. Bundan sadece birkaç yıl önce güvenlik firması denildiğinde, firmalarının sadece güvenlik sistemleri ve hizmetleri sundukları anlaşılıyordu. Ancak günümüz akıllı ev çağında, müşteriler giderek daha fazla çözüm istiyor.

Değişim sadece 10 yıl içerisinde güvenlik sektörüne hızlı bir şekilde dönüştürdü. Artık güvenlik firmaları DIY yaklaşımı isteyen müşteriler, tak-çalıştır elektronik cihazlar ve perakende satış mağazaları ile ciddi bir rekabetle karşı karşıya. Günümüz müşterileri güvenlik firmalarından, bir güvenlik kamerası ya da hırsız alarmından daha fazlasını talep ediyor.

Güvenlik firmaları ve başarılı olmak için 6 anahtar

1. Başarılı olmak için gerekli sermayeye sahip olmak
Ev otomasyonu, video izleme, aydınlatma seçenekleri gibi sistemleri de içerecek şekilde yeni bir iş modeline geçiş yapmak ve müşterinizin isteklerini içerecek şekilde tekliflerinizi genişletmek için sermayeye ihtiyacınız var. Bir banka kredisi ile fon temin edebilir veya finansal riskinizi sınırlandıran ve satış üzerinde odaklanmanızı sağlayan bir satıcısı programı ile ortaklık kurabilirsiniz.

2. Yeteneklerinizi ve deneyiminizi vurgulayın
Tüm çalışanlarınızın birleşik deneyimini vurgulayın. 10 yıllık bir güvenlik firması yerine, “Çalışanlarımızın sektörde toplam 60 yıllık tecrübesi var” demeyi deneyin. Kaç tane sistem satıldığını listeleyin. DIY hayranlarından gelen itirazları aşmak için uzmanlığınızı vurgulayın.

3. Doğru planlama olmadan “biz de” sloganını atmayın.
Çoğu zaman şirketler, belirli bir hizmeti sunan rakiplerine karşı avantaj sağlamak için, gerekliği uzmanlığa sahip olmasa da ‘’ biz de yapıyoruz’’ der. Uzmanlığınızı kullanmakta olduğunuz ürün ailesi odağında tutmak önemlidir. Uzmanlıklarınızı vurgulayın ve mükemmel olacak şekilde geliştirmeye odaklanın.

4. Müşteri sadakatini geliştirin.
Müşteri portföyünü elde tutma, en önemli başarı ölçümlerinizden biridir ve aynı zamanda en iyi büyüme kaynağınızdır. Müşterileri kaybediyorsanız, nedenini öğrenmek çok önemlidir. Mevcut müşterileriniz başka bir yere gitmeden önce tüm ürünlerinizi ve hizmetlerinizi bilmesini sağlayın.

5. Sizi ve iş modelinizi destekleyecek satıcıları ve ortakları seçin.
Teknik destek ve kurulum işlemini kolaylaştırmak için mümkün olduğunca az ürünle sınırlı kalmaya çalışın. Birden fazla yeni nesil teknoloji seçeneğine sahip bir ortak olarak üretici seçin. En çok satan ürünü stoklarınızda yüksek hacimlerde tutmayın. Böylece bir durumda yıllar geçtikçe, desteklenemeyecek kadar çok, eskimiş ürün stoğunuz olacaktır.

6. Çalışanlarınıza yatırım yapın.
Son olarak, çalışanlarınızın en önemli varlığınız olduğunu unutmayın. Takımınızın üyeleri, müşterilerinizle yaptıkları her iletişimde şirketinizin yüzüdür. Teknisyenleriniz yüz yüze müşteri etkileşimleri nedeniyle, çoğu zaman en iyi satış elemanlarınız olabilirler.  Çalışanlarınız değişen teknolojiyi, itirazları nasıl ele alacağınızı ve “sadece hırsız alarmlarından daha fazlasını” nasıl satılacağını bilmelidir. Üreticilere ve hizmete odaklanın. Çalışanlarınızın demolarla sistemleri denemesini sağlayın. Müşteri hizmetleri teknikleri konusunda teknik eğitim ve diğer eğitimler için bütçe ayırın. Teknolojideki eğilimlere ve en iyi uygulamalar hakkında herkesi güncel tutun.

Sonuç olarak bu yeni rekabet ortamında planlama, taahhüt ve genişletilmiş hizmetlerinizi müşterilerinize ileterek ve pazarlayarak başarılı olabilirsiniz. Mevcut müşteri tabanınızla işe başlayın ve değişimi bu noktadan inşa edin.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın