Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Firmaları İçin 5 Önemli Trend - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenlik Firmaları İçin 5 Önemli Trend

Güvenlik sektörüne yön veren 5 trend

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Firmaları İçin 5 Önemli Trend
Günümüzün pazarında, teknoloji çok hızlı değişiyor ve sadece trendleri önceden görebilen şirketler hayatta kalabiliyor. Pazar araştırmalarına göre, akıllı ev teknolojisine olan küresel talebin, 2020 yılına kadar 130 milyar ABD Doları değerinde ulaşacağı tahmin ediliyor. Güvenlik firmaları ve ortaklarının bu büyümeden faydalanmaları ve rekabet edebilmeleri için daha akıllı entegrasyonları, kablosuz bağlantıları, kapsama alanını artırmaları ve daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimine sahip olmaları gerekiyor.

1. Yüksek çözünürlüklü güvenlik kameraları

Güvenlik kamerası sistemi söz konusu olduğunda, netlik arayışı her şeyden önemli hale eliyor. Resim kalitesinde daha fazla ayrıntıya sahip daha güçlü odaklama, plakaları ve yüzleri daha doğru bir şekilde tespit etmeyi kolaylaştırarak norm haline gelmesi kaçınılmaz görünüyor. Ancak resim kalitesi tek başına suç oranlarını durdurmaya yetmiyor. Bu noktada yüz ve ses tanıma gibi daha akıllı yazılım analizlerinin devreye giriyor. Birçok tüketici, televizyon dünyasından ve görsel-işitsel elektronik dünyasından 4K'yı tanımaya başlıyor. Ayrıca, yüksek çözünürlük sunan 4K güvenlik kamerası modelleri daha iyi depolama ortamını zorunlu kılıyor. Depolama alanında trend çözümlerden biri olarak bulut depolama, videolara istenilen yerden ve gecikme olmaksızın güvenli bir şekilde erişim imkanı sunarak kullanıcılara daha kolay ve işlevsel bir çözüm sunuyor.

2. Mobil bağlantı

Kablosuz güvenlik kameraları ve sistemleri, günümüzün sınırlarının ötesine geçecek şekilde geliştiriliyor ve daha hızlı ve daha güvenilir bağlantı için 4G SIM kartlarla donatılmaya başlıyor. Sistemler, gerçek zamanlı izlemeyi, daha hızlı yükleme hızlarını ve daha fazla görüntüleme kabiliyetini kolaylaştırmak için daha fazla özelliğe ve denetime sahip hale geliyor.

3. Daha İyi Algılama

Geçtiğimiz yıl, CCTV kamera sistemlerinde ısı ve hareket algılama teknolojisinin yaygın olarak kullanıldığını gördük. Artık güvenlik kameraları hareketli bir ağaç dalı ve bir insan arasında net bir ayrım yapabiliyor. Analizler ve yapay zeka tabanlı sistemler; daha güvenilir izleme ile olası tehditleri ortaya çıkmadan önce doğru şekilde tespit edip önleyebiliyor. Özellikle ısı ve hareket algılama teknolojisi, 2018'de video çözünürlüğündeki gelişmelere bağlı algılama hassasiyetindeki gelişmelerle daha yaygın hale gelmeye başlıyor.

4. Kapı güvenliği

Akıllı kapı güvenliği talebi hızlı bir yükselişle dikkat çekiyor. Tüketici elektroniği sektörünün en hızlı büyüyen kategorilerinden biri olan Wi-Fi özellikli kablosuz kapı zili seçenekleri, ev güvenlik sistemleri pazarında önemli bir yer tutuyor.

5. Kablosuz hayat ve IoT

Tüketiciler günlük bazda bir dizi kablosuz ve taşınabilir cihaz ve uygulama kullanarak, güvenliklerinin hayatlarına olabildiğince sorunsuz şekilde entegre edilmesini istiyor. Her gün daha fazla güvenlik cihazı kablosuz dünyasına katılıyor. Diğer bir önemli odak, güvenlik kameralarının ve sistemlerin Amazon Echo, Google Home, Google Chromecast ve Android TV gibi önde gelen akıllı ev teknolojileriyle entegrasyonu olarak karşımıza çıkıyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın