Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenli Girişler İçin Risk Azaltma Stratejileri - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenli Girişler İçin Risk Azaltma Stratejileri

Kapı güvenliği nasıl sağlanır? Etkili güvenlik stratejileri için okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenli Girişler İçin Risk Azaltma Stratejileri
Bir şirketin giriş noktası güvenliği, organizasyonu ve değerli eşyalarını güvende tutmak için güvenlik sisteminin önemli bir parçasıdır. Giriş kontrolü ve güvenliği; kapıların kilitlenmesi, elektronik kapı kilitlerini kontrol etmek için doğru erişim kontrol sisteminin uygulanması, önemli konumlarda güvenlik görevlisi bulundurulması ve erişimi izlemek için güvenlik kameraları kurulması gibi çeşitli çözümlerden oluşur.

Kapı güvenliği sistemleri

Hayattaki her şeyde olduğu gibi, yukarıda belirtilen seçeneklerin hepsinin de kusurları vardır. Bir erişim kontrol sistemi kapıları kimin açabileceğini yönetebilir, ancak kapı açık olduğunda herkes istediği yere girebilir veya çıkabilir. Güvenlik kamerası kurulumu ise her koşulda tamamen güvenli bir ortam sağlamaz. Güvenlik görevlilerini istihdam etmek pahalıdır ve dikkat dağınıklığı vb. fizyolojik nedenlerle görevlilerin etkisi sınırlı olabilir.

Giriş güvenliği çözümleri yetkili kişilerin geçişine izin vermenin en etkili yolunu sağlarken, yetkisiz kişiler için caydırıcı veya fiziksel bir engel olarak hareket eder. Dahası, güvenlik girişleri, şirketlere trafik akışını belirlemek, kuyruk istatistikleri sağlamak, biyometrik verileri ve daha fazlasını izlemek için değerli ölçümler sağlayabilir.

Risk azaltma stratejileri kapsamında güvenlik uygulamalarını kalabalık kontrolü, caydırma, algılama ve önleme olarak 4 başlıkta inceleyebiliriz.

Kalabalık kontrolü - Turnike gibi en düşük maliyetli güvenlik girişleri, bir tesise giren insanların sayısını sayabilir. Böylece kısa bir zaman aralığında, güvenli bir alana girmesi ya da çıkması gereken çok sayıda yetkili insanla başa çıkılmasına yardımcı olur. Turnike sistemleri gibi temel giriş güvenlik sistemleri giriş noktasını yavaşlatmak ve organize etmek için tasarlanır. Aynı zamanda potansiyel i görsel caydırıcılar olarak işlev görürler. Tipik uygulamalar arasında spor stadyum girişleri, personel girişleri, terminaller ve yüksek doluluk gösteren gökdelen gibi binalar sayılabilir.

Caydırıcılık - Giriş güvenliği sınıflamasındaki bir sonraki seviye caydırıcılık için tasarlanmış bileşenlerdir. Bunlar, tırmanma ya da emekleme yoluyla sistemi kandırma gibi girişleri engelleyen tam boy bir engelden oluşur. Tam boy turnike ya da bariyer genellikle bir çevre çit hattına, ilk fiziksel güvenlik katmanı veya insanların yalnızca çıkmasına izin veren bir çıkış kapısı olarak yerleştirilir. Sistem, bir erişim kontrol sistemi ile entegre edildiğinde, kimlik bilgilerine ek olarak gelen veya giden kişilerin sayısı gibi sayısal veriler de izlenebilir.

Belirlemek - Orta düzey güvenlik girişleri, bir açıklıktan geçen nesneleri doğru bir şekilde algılamak için sensör teknolojisiyle çalışır ve bu sayede bir veya iki kişinin aynı anda geçip geçmediğini belirleyebilir. Bu şekilde, bir kuyruk veya çifte geçişin ne zaman oluştuğunu algılayabilirler. Böyle bir durumda, güvenlik personelini hızlıca uyarmak için sesli, görsel ve sessiz bir alarm devreye girer. Bu güvenlik seviyesi seviyesinde, özellikle kurumsal kabul alanlarında kapılar varlık algılama sensörleri ile donatılabilir ve gelen/ giden yetkili personel sayısı ve kuyruklu olayların sayısı da dahil olmak üzere doğru ölçümler sağlanabilir. Yoğun sensör dizileri ile donatılmış bazı modeller alarm vermek ve atlama veya tarama girişimlerini saymak için ayarlanabilir.

Önlemek - Bu, mevcut en yüksek güvenlik seviyesidir ve yetkisiz girişlere karşı gerçek bir önleme sunar. Yüksek güvenlikli kapılar ve geçiş noktaları gibi ürünler önleyici güvenlik sistemleri gurubunda yer alır. Bu kategorideki çözümler, veri merkezleri gibi tesisler ve güvenlik personelinin pratik olmadığı yerler için en uygun olanıdır. Güvenlik girişleri sadece görsel bir caydırıcı olarak değil, aynı zamanda tüm izinsiz giriş formlarını fiziksel olarak engeller. Yüz tanıma analizleriyle entegre edildiğinde, giriş boyunca seyahat eden kişinin sunulmuş olan kimlik bilgileriyle eşleşmesini sağlamak mümkündür. Biyometri, kişinin yüzünü, irisini veya parmak izini kimlik bilgileri olarak kullanarak aynı işlevi görür.

StereoVision gibi gelişmiş yakın kızıl ötesi sensörlerin ve optik teknolojilerin entegrasyonu ile bu tür girişler, alınan yetkilendirme, tamamlanan geçiş, gelen veya giden trafik, biyometrik erişim kontrol reddi ve güvenlik reddi dahil olmak üzere zengin bir ölçüm yelpazesi sağlayabilir. Ayrıca terk edilmiş nesne gibi çeşitli olaylar için uyarıları tespit edebilir ve gönderebilir.

Bir girişi güvence altına almak pek çok şekilde olabilir, ancak genel amaç, yetkisiz girişin engellenmesi için risk azaltma stratejileri oluşturmaktır. Güvenlik giriş çözümleri, bir şirketin korunması ve aynı zamanda riski daha da azaltmak için kritik ölçütler sağlar. Güvenlik girişleri, herhangi bir noktaya erişimi kontrol etmesi tüm işletmeler ve organizasyonlar için iyi bir yatırımdır.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın