Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dominos Ford İşbirliği - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dominos ve Ford'dan Otomatik Pizza Dağıtımı İşbirliği

Detroit News’te yayınlanan bir habere göre Ford ve Dominos Pizza, otomatik pizza dağıtımını test etmek için bir araya geldi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dominos ve Ford'dan Otomatik Pizza Dağıtımı İşbirliği
Dominos ve Ford'un pizza dağıtım işbirliğinde teste katılan müşteriler, pizzalarının hazır olduğunu ve dışarı çıkmalarını bildiren bir kısa mesaj alacaklar. Kapının önünde bekleyen aracın, arka yolcu kapısına monte edilmiş bir ekrana telefon numaralarının son dört hanesini tuşlayacaklar. Numara girildikten sonra aracın penceresi otomatik olarak açılacak ve müşteriler ısıtma fırınından pizzayı alabilecekler.

Pizza dağıtım testi heyecan verici olsa da testte kullanılan araçlar henüz insansız değil. Araç kendi kendine çalışan çok sayıda sensöre sahip ve renkli pencerelerin arkasında gizli bir sürücü var. Uygulama reklam amaçlı gibi görünse de aslında ardında müşteri deneyimlerini incelemek var. Ford bu proje ile 2021 yılına kadar kendiliğinden sürüş yapan, otonom aracın geliştirilmesine katkıda bulunacak verileri toplamayı hedefliyor.  Dominos ise kullanıcıların otomatik dağıtımlara nasıl tepki gösterdiğine ilişkin değerli bilgiler kazanacak. Haberin ayrıntılarına göre, Dominos müşterilerin araca yaklaşmasından itibaren yalıtılmış bölmeden pizzaların nasıl çıkardığına kadar tüm detayları an be an izleyecek. Böylece teslimat süreleri ve müşteri memnuniyeti ölçümleri yapılacak.

Fordun otonom hizmetler konusundaki ilgisini açıkça ortaya koyan bu iş birliğine rağmen, pizza dağıtımı işinde yüksek bütçeli bu araçların kullanılmayacağını kestirmek güç değil. İlerleyen yıllarda büyük ve pahalı araçlar yerine bu gibi hizmetlerde küçük robotların kullanılması planlanıyor. Zaten Ford'un iş modeli ve kurumsal kültürü göz önüne alındığında, küçük robotlara yönelecek gibi de görünmüyor. Ford’ın otonom projelerine olan ilgisinin, teslimat dronları kapsamında değerlendirdiği düşünülüyor.

Starship ve Marble gibi yeni girişimler, kaldırımlar boyunca seyahat edebilecek kadar küçük ve hafif robotlar geliştiriyorlar. Şirketler bu robotları restoranlara satmak yerine, dağıtım ağında kullanılmak üzere  hizmet olarak sunmayı planlıyorlar.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın