Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
HID Global, FIFA Dünya Kupası İçin Akıllı Bilet Basacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

HID Global, FIFA Dünya Kupası İçin Akıllı Bilet Basacak

Akıllı biletlerde RFID teknolojisi kullanılacak.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
HID Global, FIFA Dünya Kupası İçin Akıllı Bilet Basacak
Güvenilir kimlik çözümlerinde dünya lideri olan HID Global, dünyanın en büyük ve en önemli spor etkinliği olan 2018 FIFA Dünya Kupası için “resmi bilet üreticisi” olarak hizmet verecek.

HID Global, 14 Haziran - 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Rusya’da düzenlenecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası etkinliklerinde 64 maçında 3 milyondan fazla güvenli RFID bileti basacak. Sahteciliği önlemek için özel bir kağıda tasarlanacak olan biletler, akıllı güvenlik özelliklerini içerecek. Radyo Frekansı Tanımlama - RFID teknolojisi ile basılacak olan biletlerin RFID çipinde saklanan veriler şifrelenecek ve imzalanacak.

RFID biletlerin avantajlarını anlatan HID Global Başkanı ve CEO'su Stefan Widing şöyle konuştu: “HID Global, FIFA'ya bilet dolandırıcılığına karşı müthiş bir savunma sağlıyor ve sürecini basitleştiriyor. Bu RFID çözümünün, diğer gelişmiş bilet güvenlik özellikleriyle birlikte FIFA'ya ve katılımcılara ekstra bir güvenlik düzeyi ve daha iyi bir genel FIFA Dünya Kupası deneyimi sunacağından eminiz.”

Biletlerin çok yüksek talep gördüğü FIFA Dünya Kupası etkinlikleri için yasadışı bilet satışları, önemli bir sorun haline geldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklamasında FIFA, biletlerin yasadışı bir şekilde satışını ve dağıtımını ciddi bir sorun olarak gördüğünü ve birçok ülkede tüketiciyi koruma ajansları da dahil olmak üzere yerel otoritelerle işbirliği içinde, yetkisiz bilet satışlarını tespit etmek ve engellemek için çaba gösterdiğini hatırlattı.

FIFA açıklamasında, resmi FIFA.com/tickets web sitesinden başka bir kaynaktan alınan biletlerin, tespit edildikten sonra otomatik olarak iptal edileceğine dikkat çekildi.

RFID bilet nedir?

RFID, kolay taklit edilebilen geleneksel barkodlu biletlerden farklı olarak, biletin ve bilet sahibinin benzersiz kimliğini radyo dalgaları aracılığıyla iletilir. Barkod okuyucularından farklı olarak, RFID tarayıcıların RFID çipleriyle bir görüş hattına ihtiyaç duymaz ve Dünya Kupası maçları gibi katılımcı sayısının çok yüksek olduğu  etkinliklerde,  katılımcıların biletlerini okutmaları ve etkinliğe giriş yapabilmeleri çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın