Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Ambarella'dan Güvenlikte Devrim Yaratacak Sinir Ağı teknolojisi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Ambarella'dan Güvenlikte Devrim Yaratacak Sinir Ağı teknolojisi

CV22 yongası 2018'in sonunda örneklenecek ve kürsel üreticilere dağıtılacak.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Ambarella'dan Güvenlikte Devrim Yaratacak Sinir Ağı teknolojisi
Ambarella, video gözetim pazarında büyük bir oyuncu ama birçok güvenlik kamerası kullanıcısı için tanıdık bir isim değil. Kamera yapmıyorlar, ama kameraların beyinleri olan çiplerini üretiyorlar. 2004 yılında kurulan Ambarella, ilk olarak enkoder pazarında faaliyet gösterdi. Şirket, 2008 yılında profesyonel güvenlik kameraları pazarına, yakın zamanda ise OEM çözümleriyle otomotiv pazarına girdi.

Ambarella 2005 ve 2015 yılları arasında tüketici elektroniği, yayın ve IP kamera pazarları bir görüntü işlemcisinin yanı sıra, yazılımı çalıştırmak ve bilgisayar vizyonu (analitik) sağlamak için yetenekler içeren SoC tasarımları ile gelişmiş kamera sistemleri tasarladı.

Hızlı bir gelişim süreci geçiren Ambarella, Ocak ayında, görüntü işleme, 4K ve 60fps video kodlama ve video analiz işlemlerini tek bir düşük güç tasarımlı yongada birleştiren CV22 kamera SoC'yi tanıttı. CVflow mimarisi, yeni nesil akıllı kameralar için gereken DNN (derin sinir ağı) işlemini sağladı. Mart ayı sonunda piyasaya sunulan yeni CV2 kamera SoC ise düşük güç tüketimi ile birlikte Ambarella'nın ilk nesil CV1 yongasının 20 katına varan derin ağ performansı sundu.

Hikvision, Dahua, Avigilon, Pelco ve diğer önde gelen 10 kamera şirketi ile çalışan global çip tedarikçisi 2018'in sonunda ilk CV22'yi örneklemeye başlayacak. Mart ayı sonunda duyurulan ve yüksek performanslı bir çip olan CV2 sayesinde, kamera üreticileri gelişmiş sinir ağı teknolojileri ile farklı yeteneklere sahip bir kamera ailesi üretilebilecek.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın