Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
En iyi Video Yönetim Yazılımı Nasıl Seçilir? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

En iyi Video Yönetim Yazılımı Nasıl Seçilir?

İşletmeniz için en iyi video yönetim yazılımını seçmek için ipuçları.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
En iyi Video Yönetim Yazılımı Nasıl Seçilir?
Her işletme benzersiz olduğundan farklı güvenlik ihtiyaçlarına sahip olması sürpriz değildir. Video yönetim yazılımı bütçenizin yanı sıra  ihtiyaç ve önceliklerinizi karşılaması, işletmeniz büyüdükçe ölçeklenebilir bir sistem kurmaya yardımcı olacaktır. VMS seçimifarklı kriterlere ve güvenlik seviyesine göre farklı bileşenler içerebilir. Güvenlik ihtiyaçları ne kadar farklı olursa olsun iyi bir VMS yazılımı seçmek için ortak özelliklerden yola çıkabilirsiniz.

Video yönetim yazılımını seçmek için ipuçları

Operasyonlara göre seçim - İşletmenizin ihtiyaçlarını, günlük işlemlerinize göre analiz edin. En hassas bölgelerinize göre sistemi geliştirmek için bir risk değerlendirmesi yapın ve problemi belirten tetikleyicilere öncelik verin. Güvenlik kamerası sistemi ve altyapıyı her zaman büyüyebilecek şekilde planlayın.

Ürüne dayalı seçim - Bir VMS spesifikasyonu tanımlamanın en kısıtlı yolu, gereksinimlerinizi oluşturmak için tek bir ürünün özellik listesini kopyalamaktır. Bu entegratör bakış açısından, rekabeti ve dolayısıyla şartnameyi kilitlemek için harika bir yoldur. Bir müşteri güvenlik piyasasını gerçekten bildiğinde ve düşük bir ürün teklifinden kaçınmak istediğinde, bu yöntem uygun olabilir. Ancak bunu yapmayı seçerken, ihtiyaçlarınızı karşılayan daha iyi bir seçeneği kaçırabilirsiniz. Belirli bir VMS'nin bir özelliğini gerçekten seviyorsanız, başka bir satıcıda benzer bir şey olup olmadığını araştırın.

Markayı özetleyen teknik özelliklerle ilgili ilk hayal kırıklığı, para ve zaman kaybıdır. Kurumsal VMS, kurumsal VMS fiyat etiketleri ve kurumsal VMS karmaşıklığı ile birlikte gelir. Küçük bir işletmeyseniz, çok fazla özelliğe sahip bir VMS satın almaya ihtiyaç duymayabilirsiniz. Ancak, her şey yolunda giderse ve işletmeniz planlandığı gibi büyürse, mevcut sisteminiz büyümenizle uyumlu olacak şekilde ölçeklenemediğinden, VMS'nize veya altyapınıza yeniden yatırım yapmak zorunda alırsınız. Gerçek beklentileri ayarlamak ve esnek bir planlama yapmak başarının anahtarıdır.

Siber güvenlik ve maliyetler- Beş yıl önce siber güvenlik, bir gözetim sisteminde kilit bir gereklilik olarak görülmüyordu. Şimdi, büyük bir risk söz konusu olduğundan siber güvenlik, ticari veya kamu müşterisi olması fark etmeksizin önemli bir husus haline geldi. Hem kameralar hem de VMS için çok ucuz fiyatlarla çok sayıda çözüm var, ancak son yıllardaki siber saldırılar ortaya çıktıkça, bir sisteme tamamen fiyat odaklı yaklaşmak bazı riskleri de bereberinde getiriyor. Bir VMS sistemi sadece en zayıf halkası kadar güvenlidir. Video verilerinin, kimlik bilgilerinin korunması ve uç noktaların sağlam bir siber güvenlik yaklaşımına sahip olmasını sağlamak için bir VMS ve kamera üreticisinin birlikte çalışabilmesi gerekir.

Aktif olarak geliştirilmekte olan bir VMS platformunun seçilmesi, size her zaman etkili bir şekilde yenilenen ve güncel cihaz güvenliği sağlayabilen bir sistem sunar. Siber güvenlik için, toplam risk maliyetini operasyonunuza göre değerlendirmek önemlidir. Daha küçük bir şirkete yapılan bir siber saldırı, daha büyük bir organizasyona kıyasla daha yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Siber güvenlik sorumluluk sigortasının gündeme geldiği günümüzde, güvenilir ortaklarla çalışmanın önemi anlaşılmalıdır.

Siber güvenlik kaygıları açıktır ve siber güvenlik; ölçeklendirme, entegrasyonu, bakım ve güvenilirlik maliyetleri de aynı derecede öneme sahiptir. Hatalar veya güvenlik kusurları tespit edildiğinde ürün yazılımı ne sıklıkla güncellenebilir? Kameralarınıza bir ürün yazılımı güncellemesi sunulduğunda VMS sizi bilgilendirebilir mi? Bu güncellemeyi ağdaki tüm kameralara iletme seçeneği sunacak mı? Bu özellikler ilk etapta pahalıya mal olabilir, ancak sistemin kullanım ömrü boyunca ciddi tasarruflar sağlayabilir.

Temel video entregrasyonu - Modern güvenlik kamerası üreticilerinin sunduğu özellikleri entegre edebilen bir VMS tedarikçisinin bulunması önemlidir. Kullanmak isteyebileceğiniz kameralarla VMS ne kadar uyumlu? Örneğin, belirli bir Dahua kamera modelini kullanmak isteyebilirsiniz .

Güvenlik altyapısı - Bir video yönetim sistemi seçerken, güvenlik altyapınızın diğer unsurlarıyla entegrasyon gerektirip gerektirmediğini dikkate almak önemlidir. Güvenlik sisteminize entegre edilmesi gereken erişim kontrolü, çevre çit algılama, interkom cihazları, POS veya diğer iş süreçleriniz var mı? Genetec Güvenlik Merkezi gibi sistemler, bir güvenlik altyapısının her yönünü tek bir arayüzde yönetecek şekilde üretilmiştir. Bir birleşik bir platform, bir erişim kontrolü olayı meydana geldiğinde veya video gözetim kullanıcı arayüzünden erişim kontrollü bir kapının kilidini açarken, videoyu etiketleme veya işaretleme işlemini yapabilir.

Çözümleri tek bir ekranda birleştirmek, operatörlerin çevrelerinde neler olup bittiğini görmelerini kolaylaştırır, ancak bazen bu yeterli değildir. Bazı sitelerin büyüklüğü nedeniyle, en yetenekli güvenlik operatörleri bile, davetsiz misafirleri, nesneleri veya kalabalıkları tespit etmeye çalışırken konsantrasyonları bozulabilir ve sıkılabilirler. Gelişmiş analitikler, operatörleri en acil durumlara karşı uyarmalarını sağlar ve insan operatörlerin gözünden kaçabilecek etkinliklere karşı her zaman uyanıktırlar.

Akıllı VMS - Küçük ve orta ölçekli güvenlik kurulumları için, Hanwha Techwin'den Wisenet WAVE VMS gibi modern bir VMS sistemi, bir organizasyonun da daha verimli ve daha akıllıca çalışmasına yardımcı olacak analizler ve analizler sunabilir. Kameralarının gelişmiş özelliklerinden ve akıllı video analizleri (görünme, kaybolma, kaybolma), pazar bilgisi istatistikleri (kuyruk yönetimi) ve ses sınıflandırması (patlama, cam kırılması, silah sesi ve çığlık tespiti) gibi gelişmiş analitik araçlardan en iyi şekilde faydalanabilirler. Video analizi, güvenlik personelinin yükünü ve insan hatalarını azaltır. Video gözetimi daha kolay ve daha verimli hale gelir. Ayrıca, operatörlerin gerçek zamanlı bildirimleri almasına veya analitikleri görmesi için kolay aramayı yapmasına olanak sağlar. Güvenlik operatörleri, her kameranın konumunu ve çalışmasını manuel olarak doğrulamak için tam zamanlı bir kişiye ihtiyaç duymadan güvenlik sistemlerinin sağlığı hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Sonuç

Geleneksel güvenlik sistemleri nadiren gelir elde eder ve güvenlik ekipmanlarına yapılan yatırımlar genellikle sıkı bir şekilde incelenir. Kullanılan teknolojiden bağımsız olarak, bir sistemi tamamen elden geçirmek bütçeye bağlıdır. Günümüzün daha akıllı kameralarının ve VMS yazılımlarıyla gelişmiş entegrasyonu güvenlik altyapısına yapılan yatırımlardan doğrudan para kazanmanın yeni bir yolunu sunuyor.

Dolayısıyla, bir VMS için alışveriş yaparken, göz önünde bulundurduğunuz sistemin siciline ve inovasyonuna bakmak önemlidir. Üründen maksimum değer elde etmeye odaklanın. Videonun "kanal başına maliyetini" değil, iyi bir VMS sisteminin hem güvenlik hem de iş zekası açısından sağlayabileceklerini düşünün. VMS platformları, hemen hemen her türlü veri toplama için sürekli olarak gelişmektedir. VMS müşteri kuyruklarının ne zaman oluştuğunu, hangi alanlara daha fazla personel bulundurmanız gerektiğini söyleyebilir.
 


Bu Haberin Yorumları ( 1 )
kaleminize sağlık




Yorum Yazın