Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Nortek, Yapay Zeka Şirketi Intellivision'u Satın Aldı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Nortek, Yapay Zeka Şirketi Intellivision'u Satın Aldı

Nortek akıllı güvenlik pazarındaki konumunu güçlendirdi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Nortek, Yapay Zeka Şirketi Intellivision'u Satın Aldı

Güvenlik ürünleri sağlayıcısı Nortek, geçen hafta Kaliforniya merkezli yapay zeka, akıllı kamera ve derin öğrenmeye dayalı video analiz yazılımları sağlayıcısı IntelliVision'ı satın aldığını duyurdu. IntelliVision bundan böyle NSC'nin bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösterecek ve müşterilerine ve ürünlerine aynı şirket profili ile destek vermeye devam edecek.

IntelliVision yüz algılama, tanıma ve arama, akıllı hareket, nesne algılama ve izleme, izinsiz giriş, çevre denetimi, nesne sınıflandırması (insanlar, araç, evcil hayvan), plaka algılama ve ses tanıma konularında gelişmiş analizleriyle tanınıyor. IntelliVision AI ve video analiz çözümleri, akıllı ev ve akıllı şehir uygulamalarında güvenlik ve izleme için eyleme dönüştürülebilir bilgiler sağlıyor. Akıllı girişim ve akıllı perakende için iş zekası ve otomobiller için gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) geliştiren şirketin, onlarca patenti bulunuyor ve dünya çapında 50'den fazla üst düzey markaya hizmet veriyor. IntelliVision müşterileri arasında Comcast, ADT, Netgear, Ring, Ambarella, Schneider Electric / Pelco, Dallmeier, DLink, Disney ve Zebra yer alıyor.

Satın alma sayesinde Nortek, konut, ticari, kurumsal, perakende ve kamu güvenliği sektörlerinde akıllı IoT uygulamaları geliştiren, az sayıdaki teknoloji şirketlerinden biri olmak için önemli bir konumda bulunuyor. NSC Başkanı Mike O'Neal , " IntelliVision ekibi, NSC ürün serisini dönüştürecek zeka ile birlikte geleceğe hazır çözümler oluşturacağımız, inanılmaz güçler getiriyor. Bu, güvenlik, otomasyon ve eğlence teknolojisindeki liderlik konumumuzu genişletecek ve önemli avantajlar sağlayacaktır.’’ diyor.

NSC şemsiyesi altında video analizleri ve yapay zeka geliştirmeye devam edecek olan IntelliVision CEO'su Vaidhi Nathan, “Nortek’in bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Artık büyük bir pazar lideri desteğine ve kaynağına sahibiz. Ayrıca, IntelliVision'ın AI ve video analiz teknolojilerini NSC'nin güvenlik, kontrol ve eğlence platformlarına entegre ederek, çeşitli pazarlarda liderlik avantajları yaratacağız." diyor.

IntelliVision'un stratejik bir şekilde satın alınması Nortek'e büyük bir katkı sağlayarak, şirketin analitiklerdeki büyümesini hızlandıracak gibi görünüyor. Satın alma ile birlikte Nortek'in akıllı ev güvenliği sağlamak için gelişmiş video analizi pazarına hızlı bir giriş yapması bekleniyor. Teknoloji ayrıca perakende gibi dikey pazarlara nüfuz etmek için önemli olan bir iş zekası analitiği de beraberinde getiriyor.

O'Neal, “Güvenlik ve IoT alanında gördüğümüz gibi, analizler, teknoloji ve güvenliğin evlerde nasıl kullanılacağını ortaya koyan, kritik bir bileşen haline geliyor. Uygulamaların hepsi bulut tabanlı değil ve bir çoğu edge olarak kenarda yapılacak. Müşterilerimiz, sistemlerinin güvenliği konusunda endişeleri bulunuyor. Bu yüzden ürünlerimizi dönüştürmek için bir stratejiye ihtiyacımız var. Bu alanda, uzun vadede bize rekabet gücü sağlayan yatırımlarımızla akıllı teknolojiler alanında lider olmaya kararlıyız.” diyor.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın