Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Amazon Gözetim İşine Girdi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Amazon Gözetim İşine Girdi

Amazon Rekognation gizliliği ihlal mi ediyor?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Amazon Gözetim İşine Girdi
İlk olarak kitap satışıyla ticari hayatına başlayan ve yıllar içinde devasa bir şirket haline gelen Amazon, resmi olarak gözetim işine girdi. Dünyanın en büyük ve en tanınmış şirketlerinden biri olan şirket, geçtiğimiz ay gösterişli bir tanıtım olmaksızın sessiz sedasız bir “akıllı ev güvenlik portalı” oluşturdu. Portal, aylık ücret ödemeden çeşitli akıllı güvenlik hizmetleri sunan birkaç katman sunuyor.

Amazon'un ev otomasyonu ve konut güvenliği pazarına girmesi şaşırtıcı gelmeyebilir, ancak şirketin yüz tanıma çözümü sunduğunu biliyor muydunuz? “Amazon Rekognition” olarak adlandırılan çözüm, yüz tanıma teknolojisinin “güçlü ve tehlikeli” olarak adlandırıldığı www.aclu.org tarafında yayınlanan bir blog yazısının ardından ilgi odağı haline geldi. Yüz tanıma tartışmalı bir teknoloji olsa hiç şüphesiz, polisin kalabalık bir şehirde suçluları tespit etmesi gibi kamusal güvenliği ilgilendiren önemli avantajları da var.

Ancak ACLU, Amazon’un Rekognition’ının derin sivil özgürlükler ve medeni haklarla ilgili endişeleri arttırdığını iddia ediyor. Yapay zeka ile desteklenen Rekognition , insanları gerçek zamanlı olarak tanımlayıp ve analiz edebiliyor ve tek bir görüntüde 100 kişiye kadar tanımlama yapabiliyor. Amazon'a göre Rekognition milyonlarca yüzü içeren veri tabanlarından bilgileri hızla tarayabiliyor.

ACLU tarafından elde edilen pazarlama materyallerine ve belgelere göre Rekognition, hükümetlere ve bazı kamu kurumlarına pazarlanıyor ve şu bazı polis merkezleri tarafından kullanılıyor. ACLU ayrıca Amazon'un hükümet kurumlarının Rekognition'ı kurmasına yardımcı olmak için kaynak sağladığını da belgeliyor. Amazon Rekognition C-SPAN, Pinterest ve Spokeo gibi şçok sayıda şirket tarafından da kullanıyor. 

Yüz tanıma ve yapay zeka güçlü bir araç ve her geçen gün büyük bir hızla gelişiyor. Ancak şimdilerde en önemli sorun şu: Yüz tanıma insanların gizliliğiyle ilgili endişelere yol açmayacak bir şekilde kullanılabilecek mi?



 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın