Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Sistemleri İçin Otomatik Yönetim Uygulamaları - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenlik Sistemleri İçin Otomatik Yönetim Uygulamaları

Otomatik güncelleştirme ve yönetim sunan yeni uygulamalar için okumaya devam edin.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Sistemleri İçin Otomatik Yönetim Uygulamaları
Güvenlik endüstrisi son 20 yıldır, BT teknolojilerini benimsemekle uğraşıyor. Entegratörler bu süre içinde kamera sistemlerinin BT departmanlarının gerekliliklerine uymadığını ve örgütün diğer kurumları gibi güvence altına alınamadığını gördüler. Güvenlik teknolojisi ile ilgili kullanıcı ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap sunabilen birçok kaynak var. Ancak, teknolojiyi uygulayan şirketlerin ihtiyaçları için siber güvenlik ve yönetilebilirlik konularında aynı çeşitliliği bulmak mümkün değil.

Bu birçok güvenlik sistemi kurulumunda, özellikle yüksek kamera sayısına sahip olanlar için siber güvenlik ve yönetilebilirlik başlıca zayıf noktalardır. Çünkü büyük projelerin bileşenlerini güncelleyemezsiniz ve siber güvenliğini sağlamak çok zorlu bir süreçtir. Neyse ki, hem entegratörler hem de son kullanıcılar için bu iki kritik meseleyi ele almak için yeni araçlar ortaya çıkıyor.

Siber güvenlik

Güvenli konfigürasyon demek cihazları en güncel firmware seviyesinde tutmak demektir. Şimdiye kadar, gerekli adımları otomatikleştirmek ve standartlaştırmak için araçlar bulunmuyordu. Güvenlik sistemi ve cihaz güvenliği artırma kılavuzları bu adımları önerse de işlemlerin manuel olarak gerçekleştirilmeleri gerekliliği, güncelleştirmelerin nadiren iyi bir şekilde yapılmasına neden oluyordu. Onlarca yıl önce, BT endüstrisi, büyük ölçekli bilgi sistemlerini izlemek ve yönetmek için otomatik yazılım araçları gerektirdiğini fark etti. Bilgi teknolojisinin bu yönü, şu ana kadar güvenlik sektörü üreticileri tarafından benimsenmedi.

Geçmişte, ağa bağlı güvenlik sistemleri için en büyük siber güvenlik açığı, fabrika varsayılan parolalarıydı ve sonraki en büyük güvenlik açığını büyük kurulumların yönetilmesinin olanaksızlığı oluşturuyordu. 2,000 kamera için ürün yazılımı güncellemelerini yönetmek mümkün değildi ve bu nedenle son iki yılda 1,5 milyon video kamera ve kamera kayıt cihazı botnet kötü amaçlı yazılım saldırılarına maruz kaldı.

Güvenlik sektörünün ihtiyaçlarına özel iki otomatik yazılım ürünü ISC West 2018'de tanıtıldı ve ilk kez büyük ölçekli kamera dağıtımlarına yönetilebilirlik getirildi. Bu araçları kullanarak, video güvenlik sistemlerinin, tipik kurumsal BT siber güvenlik politikaları ve uygulamalarına uygun hale getirilmesi sağlandı. Her iki ürün de gözetim sistemleri için toplam sahip olma maliyetini önemli ölçüde azaltırken, otomatik ürün yazılımı yönetimini gerçekleştirdi.

Axis Aygıt Yöneticisi

AXIS Aygıt Yöneticisi ( Axis Device Manager) 2000 adet kameraya kadar olan Axis kameralar ve  diğer cihazları yönetmek için şirket içi bir istemci-sunucu yazılımı aracıdır. Aracın yerleştirilebileceği site sayısı için bir sınırlama yoktur. Yazılım, Axis cihazlarına ağ erişimi olan bir site sunucusuna yüklenir ve çoklu ADM sunucu örneklerine bağlanabilir.

Aygıt Yöneticisi aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok fonksiyona sahiptir:

Siber güvenlik: Axis kamera ağının güvenliği otomatik olarak artırılabilir ve otomatik ürün yazılımı güncellemeleri ile sistem her zaman güncel tutulur. ADM, HTTPS ve 802.1x sertifikaları için merkezi IP adresi yönetimi, hesap, parola ve dijital sertifika yönetimi sağlar.

Belgeler: Aygıt Yöneticisi, Ağı otomatik olarak tarar ve ses ve erişim kontrol cihazları da dahil olmak üzere tüm çevrimiçi Axis aygıtlarının yapılandırılmasını oluşturur.

Yedekleme ve geri yükleme: Çoğu güvenlik kamerası yapılandırma ayarları daha sonra hızlı geri yükleme için yedeklenebilir. Geri yükleme noktaları, ADM'nin bulduğu tüm cihazlar için otomatik olarak ya da manuel geri yükleme noktaları olarak oluşturulabilir. Bir grup kamera için bir yedekleme şablonu oluşturulabilir. Geri yükleme noktaları, kullanıcıların mevcut cihaz yapılandırmasını bir geri yükleme noktası ile karşılaştırılmasını sağlar. Varsayılan ayar ile otomatik olarak bulunan cihazlar için her gece geri yükleme noktaları oluşturulur.

Kamera ürün yazılımı yönetilebilirliği: Kameralar gruplandırılabilir ve böylece grup güncellemeleri, ıralı veya paralel olarak gerçekleştirme seçeneğiyle grup tarafından gerçekleştirilebilir. Kameraları paralel olarak güncellemek genel güncelleme süresini hızlandırır. Güncelleme, kameralardan birinde başarısız olursa bir grubu güncelleme sırasını durdurma seçeneği vardır. Birden fazla ADM örneğinde (birden çok site) uzaktan erişim, tek seferde tek bir site olmak üzere merkezi yönetimi etkinleştirmek için ayarlanabilir.

Kamera şifre yönetimi: ADM, önceleri neredeyse imkansız bir görev olan kamera şifre yönetimini sağlar. En çok kötüye kullanılan siber güvenlik açığı, yetkisiz erişim için varsayılan veya çalınan parolaların kullanılmasıdır. Axis, ADM materyallerinde kamera şifrelerinin yönetimi hakkında ayrıntılı bir kılavuz sunar.

Dağıtım: Bir yapılandırılmış kameradan alınan ayarlar kısmen veya tamamen başka kameralara kopyalanabilir.

Denetlenebilirlik: ADM, gerçekleştirilen eylemleri ve değiştirilen cihaz durumunu gösteren sıralama ve arama işlevleriyle etkinlik günlüğünü korur.

Toplam sahip olma maliyeti: Kameraların dağıtımı ve bakımı ile ilgili manuel iş gücü önemli ölçüde azaltılmıştır.

Viakoo Kamera Firmware Güncelleme Yöneticisi ve Şifre Denetleyicisi (CFUM)

Siber güvenlik: Viakoo, kamera video akışlarını oluşturmak, iletmek ve saklamakla ilgili tüm cihazları tanımlamak için çoklu ağları tarar ve birden fazla coğrafi konumdaki herhangi bir boyuttaki dağıtım için tüm ağa bağlı güvenlik sisteminin bir dijital modelini oluşturur. Önemli VMS ve NVR ürünleri ile bütünleşir, her kamerayı kayıt cihazı ile ilişkilendirir ve görüntü akış yolunu, geçiş yaptığı tüm ağ ve video sistemi aygıtları aracılığıyla tanımlar.

Parola kontrolü: Parola Denetleyicisi, fabrika varsayılanlarını ve kolay tahmin edilebilen parolaları için kameraları ve VMS'yi denetler ve parolasının değişmesi gereken kameraların bir raporunu sunar.

Dokümantasyon: Sistem, VMS ile entegrasyon yoluyla, her bir kamera ya da NVR’nin IP adresi, donanım adresi, marka, model, isim veya etiket, konum bilgisi ve kayıt cihazının yazılım sürümü dahil olmak üzere, elektronik fiziksel güvenlik sistemleri altyapısının tamamında gezinilebilir ve yazdırılabilir bir model oluşturur.

Yönetilebilirlik: CFUM, kameraların gruplandırılmasını sağlar, böylece grup güncellemelerini grup halinde veya sıralı ya da paralel olarak gerçekleştirilebilir. Genel güncelleme süresini hızlandırmak için gruplar paralel olarak güncellenebilir. Önceden dağıtılmış bir güncellemeyle ile ilgili bir sorun ortaya çıktığında, daha önce kullanılan ürün yazılımı sürümüne geri dönmek için bir yeni bir güncelleme planlanabilir.

Denetlenebilirlik: Tüm CFUM ve Şifre Denetleyicisi eylemleri günlüğe kaydedilir.

Toplam sahip olma maliyeti: Kameraların dağıtımı ve bakımı ile ilgili manuel iş gücü önemli ölçüde azaltılmıştır.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın