Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
5G Bir Pazarlama Tuzağı Olabilir Mi? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

5G Bir Pazarlama Tuzağı Olabilir Mi?

Ünlü araştırma şirketi kullanıcıları şimdiden uyardı!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
5G Bir Pazarlama Tuzağı Olabilir Mi?
Genellikle 5G olarak adlandırılan beşinci nesil kablosuz sistemlerin önümüzdeki yıllarda yaygınlaşması bekleniyor. Daha önce mümkün olmayan veri iletim hızlarıyla, yeni teknoloji potansiyel olarak otomasyonda yeni fırsatlar açabilir ve akıllı yaşama büyük bir hız kazandırabilir.

Genel kanı bu yönde olsa da ünlü araştırma şirketi Gartner’a göre bu görüş gerçeği çok da yansıtmıyor. Gartner tarafından yakın zamanda yayınlanan bir araştırma yazısında 5G'nin akıllı konutlar, akıllı aydınlatma, enerji izleme ve akıllı cihazlar üzerindeki son kullanıcı harcamalarını yalnızca “marjinal” olarak etkileyebileceğinin altı çizildi.

Gartner analistlerine göre 5G, esas olarak video ve güvenlik uygulamalarında genişbant kullanan kullanıcılar için sabit kablosuz bir alternatif olarak benimsenebileceğini, diğer uygulamaların daha az derecede etkileneceğini ileri sürüyor.

Akıllı ev ve akıllı yaşam uygulamalarının sayısı artmaya devam etse de, bu teknolojilerin benimsenme oranı sektörün ve üreticilerin istediği kadar bir artış sağlamadı. Gartner'in en son kişisel teknoloji araştırmasına göre, İngiltere, ABD ve Almanya'daki kullanıcıların yüzde 12'si termostat veya aydınlatma gibi alanlarda akıllı enerji kontrolünü kullanıyor. Akıllı kapı kilitleri gibi, gibi bir çeşit akıllı ev erişim cihazlarını kullananların oranı ise sadece %7 olarak belirtiliyor. Araştırmaya göre ABD ve İngiltere, Almanya’dan biraz daha fazla akıllı teknoloji kullanımına sahip.

Bununla birlikte bazı yeni gelişmeler sektörün beklentilerini artırdı. Gartner, Google Home ve Amazon Alexa gibi sanal kişisel asistanların yükselişinin tüketicilerde ilgi uyandığını gösteriyor. Bu sanal kişisel asistanlar, aydınlatma gibi akıllı ev çözümlerine giderek daha fazla bağlanıyor. Nihayetinde, çözüm sağlayıcıların çabalarını yeni pazarlara yoğunlaştırmaları ve teknolojinin benimsenmesi için yeni yatırımlar yapmaları gerekecek.

Gartner analistleri, daha fazla cihazın IoT ağına entegre hale gelmesiyle tüketicilerin daha akıllı cihazların kullanımının faydalarını uzun vadede anlayacağını ileri sürüyor. Kullanıcılar, gün geçtikçe bağlı cihazlar ve teknolojilerden giderek daha fazla bilgi alıyor ve teknolojiye adapte oluyor. Yavaş ama emin adımlarla ilerleyen ana tüketici kitlesini düşünüldüğünde, üreticiler için uzun vadeli hedefler ön plana çıkıyor.

5G konusuna geri dönen analistler, yeni kablosuz teknolojiden gelir elde eden servis sağlayıcılar hakkında şüpheci bir bakış açısını ortaya koyuyor. Araştırma, tüketicilerin genel olarak kullandıkları uygulamalar daha yüksek hız gerektirmediğinden, 5G'nin gerçek kapasitesiyle kullanılamayabileceğine dikkat çekiyor. Bu durum, 5G sağlayıcılarının yeni iş modellerini, özellikle ihtiyaç odaklı bir bakış açısıyla ele almaya açık olması gerektiği anlamına gelebilir.

Gartner’a göre 5G, 5G'nin tam kullanımını ve gereksinimlerini anlayan kullanıcılar için kafa karıştırıcı olacak. Analistler bu nedenle kullanıcıların 5G'nin nasıl pazarlandığının dikkatlice gözden geçirmesi ve pazarlama tuzağına düşmemeleri konusunda uyarıyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın