Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Meksika Bankalarına 300 Milyon Dolarlık Soygun Şoku - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Meksika Bankalarına 300 Milyon Dolarlık Soygun Şoku

Meksika, Merkez Bankası saldırısından sonra, siber güvenlik timi oluşturuyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Meksika Bankalarına 300 Milyon Dolarlık Soygun Şoku
Meksika Merkez Bankası Salı günü yaptığı açıklamada, Nisan ayı sonunda yerel ödeme sistemine yapılan ve Meksika bankalarını etkileyen saldırıların sonrasında bir siber güvenlik birimi oluşturulduğunu açıkladı.

Meksika Hükümetinin resmi gazetesinden yapılan bir bildiride, yeni birimin merkez bankası tarafından denetlenen, ülke bankaları için bilgi güvenliği konusunda kılavuz hazırlayacakları ve yayınlayacakları açıklandı.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, ülkenin ödeme sistemi bağlantılarına eşi görülmemiş bir saldırı gerçekleştiğini ve alınacak önlemlerin gelecekteki olayları durdurması beklendiği dile getirildi.

Güvenlik uzmanları Meksikalı bankalara yönelik saldırının, 2016 yılında, tarihin bilinen en büyük soygunlardan biri olan ve Bangladeş merkez bankasından 81 milyon dolar çalınmasıyla sonuçlanan saldırıyla benzer özellikler taşıdığını söylüyor.

Kamuoyuna yapılan çeşitli açıklamalara göre saldırıda 300 milyon dolardan fazlasının transfer edildi, ancak nakit para çekme işlemleriyle beraber toplam tutarın henüz belirlenemedi.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın