Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kiracılardan Bıktı Gürültü Alarmı Yaptı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Gürültücü Kiracılardan Doğan İş fikri: Gürültü Dedektörü

Sessiz bir hafta sonu için kiraladığı evinde parti yapılan ve komşularının şikayetlerine maruz kalan ev sahibi, gürültü alarmı geliştirdi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Gürültücü Kiracılardan Doğan  İş fikri: Gürültü Dedektörü
Texas merkezli bir girişim, güvenlik sektöründe rakiplerinden farklı bir kulvarda ilerleyerek gürültü izleme hizmeti satıyor. NoiseAware adı verilen şirket, sesleri izleyen kablosuz bir cihaz geliştirdi. Gürültü belirli bir seviyeyi aşarsa, NoiseAware kullanıcıya bir e-posta veya telefon mesajı göndererek uyarıyor.

NoiseAware fikrinin ortaya çıkması ilginç bir parti tecrübesine dayanıyor. Şirketin CEO'su David Krauss evini Airbnb üzerinden, "sessiz bir hafta sonu" için gelen konuklara kiraladı, ancak işler umduğu gibi gitmedi. İki gün boyunca, evi festival alanına çeviren konuklar dağ gibi çöplerin yanı sıra çok sayıda öfkeli komşuyu da ardında bıraktı. Komşuların baskısı üzerine evini satmak zorunda kalan Krauss, 30.000 dolardan fazla para kaybetti.

O dönemde parlak bir elektrik mühendisi olan Andrew Schulz'la tanıştı ve ikili güçlerini birleştirerek Gürültü Dedektörü üretmeye karar verdi. Gürültü izleme teknolojisi ile donatılmış akıllı bir sensör geliştiren ikili, David’in yaşadığı kabusu, başka ev sahiplerinin de yaşamaması için çalıştıklarını söylüyor. David, ‘'Dinlenme zamanlarının daima sessiz olması gerektiğine inanan eğlenceli, aydınlık ve biraz da sessiz insanlardan oluşan bir ekibiz. Gürültü izleme hizmetimizle size yardımcı olmaktan dolayı heyecanlıyız.’’ diyor.


Şirket ağırlıklı olarak kısa vadeli kiralama hizmeti sunan kişilere hizmet veriyor. Böylelikle kiracıların komşulara rahatsızlık verip vermediği anlaşılabiliyor. Hizmet genellikle 10 veya daha fazla birim için paket olarak sunuluyor ancak tek ailelik bir ev için servis de satın alınabiliyor. Sistemin kurulumu beş dakikadan daha kısa sürüyor. Sensörü prize takmak yeterli oluyor. Gürültü seviyeleri, kullanıcının belirlemiş olduğu eşiği aşarsa SMS veya e-posta yoluyla derhal bildirim gönderiliyor. Herhangi bir tarayıcıdan erişilebilen gösterge paneli ile birden fazla mülkün gürültü seviyesi izlenebiliyor.
 



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın