Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Akım Koruyucular Güvenlik Sistemlerini Nasıl Korur? - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Akım Koruyucular Güvenlik Sistemlerini Nasıl Korur?

Güvenlik Sisteminde Akım Koruması Tasarımı

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Akım Koruyucular Güvenlik Sistemlerini Nasıl Korur?
Ortalama olarak yılda 25 milyon yıldırım düşmesi olayı gerçekleşiyor, yıldırım saniyede 100 kez toprağa çarpıyor ve herhangi bir anda dünya üzerinde 1.800 fırtına gerçekleşiyor. Sadece bir fırtına veya başka bir doğal afet, binlerce liralık güvenlik ekipmanını mahvetmek için çok kısa bir ana ihtiyaç duyuyor.

Akım korumasını önleyici bir önlem olarak düşünmek, cihazların işlevselliğini ve üzerinde çalıştıkları sistemleri korumak için son derece önemlidir. Şaşırtıcı bir şekilde, çoğu zaman güvenlik sistemlerinin tasarımı aşırı gerilim korumasını içermez. Şimşek gibi ani, şiddetli voltaj dalgalanmaları, güvenlik ekipmanının neredeyse anında ve tamamen arızalanmasına neden olabilir. Bununla birlikte, küçük güç voltaj dalgalanmaları bile hassas devrelerin bozulmasına neden olabilir. Ani kesintiler günün herhangi bir saatinde meydana gelebilir.

Bu senaryoların herhangi birinde güvenlik sistemlerinin fiziksel hasarları nedeniyle önemli maliyetler söz konusu olabilir. Ancak iş perspektifinden bakıldığında, potansiyel veri kaybı ve arıza süresi çok daha büyük olabilir. Yangın alarm sistemleri çalışmayı durdurduğunda tesisler boşaltılmalıdır. Güvenlik sistemleri hizmet dışı olduğunda, otoparklar, kapılar ve güvenli alanlarında ek güvenlik görevlilerinin yerleştirilmesi gerekir. Personel, girişlerde tıkanıklık ve manuel işlemlerdeki gecikmeler veya iş ekipmanı veya iş verilerindeki hasarlar, üretkenlik kaybını da beraberinde getirir.

İşletmenin kapalı kalma süresi, potansiyel olarak müşteri güveninin yitirilmesi veya iş kaybı ile sonuçlanabilir. Bir müşteri bir web sitesi hakkında şikayet etmek için sosyal medya kullanıyorsa, ortaya çıkan olumsuz etki bir işletme için uzun bir süre zararlı olabilir.
Çoğu zaman, son kullanıcı, bir sisteme maddi hasarın onarım maliyetini karşılamak için sigortaya güvenir, ancak kesinti ve itibar hasarları sigorta tarafından karşılanamaz ve poliçe hasar gören ekipmanın maliyetini karşılamayabilir.

Akım Koruması

Akım korumasını önleyici bir önlem olarak düşünmek ve cihazların işlevselliği için üzerinde çalıştıkları sistemleri korumak önemlidir. Şaşırtıcı bir şekilde, çoğu zaman güvenlik sistemlerinin tasarımı aşırı gerilim korumasını içermez. Ancak, aşırı gerilimden korunma cihazlarının basit bir şekilde uygulanabilir. Böylece hem can güvenliği hem de güvenlik cihazları aşırı gerilim koruması sağlanarak, kesintisiz çalışma sağlanabilir. Akım koruma ekipmanları, hemen hemen her elektronik sisteme veya kablolu ağa kolayca ve uygun maliyetle eklenebilirler.
Bir aşırı gerilim koruyucu, aşırı enerjinin güvenli bir şekilde toprağa yönlendirilmesini sağlar. Bu, akımların ekipmanın içinden akmasını ve hasar görmesini engellerken, aynı zamanda normal voltajın hat boyunca devam etmesini sağlar. Böylece ekipman kesintisiz olarak çalışmaya devam eder.

Güvenlik Sisteminde Akım Koruması Tasarımı

Akım koruyucuları genellikle güç ve veri / telekom cihazları arasında bölünür. Elektrik gücü için aşırı gerilim koruması, bir binayı A, B ve C olmak üzere üç kategoriye ayıran ANSI / IEEE C64.41.2-2002 endüstri standartlarını uygular.  Kategori C, servis girişi veya ana bağlantı kesme olarak tanımlanır. Kategori B, dağıtım ve alt panel ortamındadır ve Kategori A, bireysel ekipman veya duvar prizlerinde bulunur.

Yangın alarmlarından IP ağlarına, HVAC sistemlerine ve daha fazlasına kadar özel uygulamalar için tasarlanmış aşırı gerilim koruyucu modelleri bulunmaktadır. En düşük fiyat noktasındaki, aşırı gerilim koruma cihazları, sistemleri korumak için hattaki fazla enerjiyi emer. Daha kaliteli cihazlar ise birden fazla dalgalanmayı emebilir ve sistemi, çalışır durumda tutabilir.

Sadece bir aşırı gerilim koruyucunun ekipmanınızın güvenliğini garanti etmediğini unutmamak önemlidir. Akım koruyucusunun, uygulamanızdaki düzenli dalgalanmalar ve ani yükselmelerle başa çıkacak kadar güçlü olması gerekir. Y alnızca uygun boyutta ve topraklanmış dalgalanma koruması, ekipmanın hasar görmesini önlemede başarılı olabilir.

Yeni bir sisteme aşırı gerilim korumanın tasarlanması kolay ve uygun maliyetlidir ve herhangi bir hasar oluşmadan önce mevcut sistemlere koruma sağlamak çok önemlidir. Güvenlik planlama süreci sırasında bir aşırı gerilim koruma stratejisi uygulamak, sistem güvenliğinden emin olmanın en iyi yoludur.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın