Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Şirket, 2017 yılında % 31,22'lik gelir artışı elde etti. - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Hikvision 2017 Yıllık Raporunu Açıkladı

Şirket,2017 yılında % 31,22'lik gelir artışı elde etti.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Hikvision 2017  Yıllık Raporunu Açıkladı
Yenilikçi video izleme ürünleri ve çözümleri tedarikçisi Hikvision, 2017 yılına ait yıllık raporunu yayınladı. Hikvision’un toplam gelirleri % 31.22'lik bir artış gösterirken, satış gelirleri 2016'da 31.93 milyar RMB'den 2017'de 41.91 milyar RMB'ye yükseldi.

Hikvision’dan yapılan açıklamaya göre finansal başarı, optimize edilmiş Ar-Ge sistemleri ve süreçleri, dikey sektör sektörleri için çözüm geliştirme ve değişen piyasa ihtiyaçlarına göre çözümlerin özelleştirilmesi olarak sıralandı. Geliştirilmiş ürün teslimatı ve güçlendirilmiş satış ve servis ağları da şirketin 2017'deki başarısına katkıda bulunduğu belirtildi.

Hikvision International Başkan Vekili Keen Yao, “Hem IoT teknolojilerinde hem de video gözetiminde AR-GE'ye yaptığımız yatırımlar, çözümlerimizi sürekli olarak yenilememize ve dünya çapında ortaklarımıza ve müşterilerimize ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yenilikçi, ileri teknoloji ürünler sunmamızı sağlıyor.” dedi.

Açıklamada, Hikvision’un Ar-Ge'ye yapılan büyük yatırımlara ek olarak, global müşteri hizmetleri merkezi, şube ofislerinde bölgesel müşteri hizmetleri departmanları ve yetkili Hikvision müşteri hizmetleri noktaları ile üç katmanlı bir hizmet sisteminin kurduğunun da altı çizildi.

Keen Yao “Yeni servis modelimiz, dünya genelindeki müşterileri, ürün teslimatı, proje teslimi, yazılım dağıtımı, sistem kullanımı, bakım ve destek ve daha fazlası dahil olmak üzere çok boyutlu hizmetler ile daha iyi bir şekilde desteklememizi sağlayacaktır” dedi.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın