Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bu dronlar açık havada değil kapalı ortamlarda çalışıyor! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Bu dronlar açık havada değil kapalı ortamlarda çalışıyor!

Indoor dronlar 1 kg extra yük taşıyabiliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bu dronlar açık havada değil kapalı ortamlarda çalışıyor!
Güvenlik söz konusu olduğunda, dron operasyonları genellikle açık mekanlardaki tarama ve inceleme ortamlarıyla ilişkilidir. Ancak CCTV ve diğer güvenlik sistemlerinin belirli sınırlamalara sahip olduğu kapalı ortamlar için de dronlar kullanışlı olabilir.

Avansig tarafından geliştirilen ‘’Smart Drones’’ çözümü, alışveriş merkezleri, havaalanları ve endüstriyel depolar gibi kapalı mekânlar için geleneksel gözetim sistemlerine bir alternatif olarak sunuluyor. Avansig'in Ar-Ge departmanı başkanı Maria Merlan, “Dron sektöründe bir fark yaratmak istedik ve kapalı alan dronları için piyasada bir boşluk bulduk. Ölçeklendirilebilir bir iş çözümü oluşturmaya izin veren açık donanım / açık yazılım otomatik pilot mimarisi üzerine kurulu bir sistem sunuyoruz. Devriye programları, güvenlik uyarıları ve rotaları, kapsamlı bir eğitim gerektirmeksizin son kullanıcılar tarafından kontrol merkezi aracılığıyla gerçek zamanlı olarak kolayca değiştirilebilir. ” diyor.

Merlan; Avansig'in çözümünün kör noktalar, insan hataları, düzensiz zeminler ve sağlık risklerinin yol açtığı sınırlamaları ortadan kaldırmak üzere tasarlandığını söylüyor. Merlan: “Acil durumlara hızlı yanıt verilebiliyoruz. Bu sayede dronlar geniş ve ulaşılması zor bölgelere 7/24 gönderilebiliyor ve kör noktaların neden olduğu zayıflıklar da ortadan kaldırılıyor. Avansig, güvenlik uygulamalarına çeviklik ve esneklik sağlar. Ayrıca maliyetleri ve zorlu ortamlardaki iş riskini azaltarak, ulaşılması imkansız veya kısıtlı alanlara erişim sağlar.” diyerek ekliyor.

Dronlarda herhangi bir tesisin içinde en doğru konumu elde etmek için, LIDAR, telemetreler ve yapay görüşlü 3D kameraların kombinasyonuna dayanan özel bir sensör sistemi ve gözetim operasyonları için görünür bir spektrum kamera ve termografik kamera kullanılıyor. Dronlar ayrıca 1 kg. kadar extra yük taşıyabiliyor. Yazılım platformu ile kullanıcıların rotaları ve uçuş programlarını belirlemelerine, uçuşları gerçek zamanlı izlemelerine ve geçmiş kayıtları görüntülemelerine izin veren bir web kontrol uygulaması sağlanıyor.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın