Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kendi Kendini Sürebilen Araç Avusturya'da Yola Çıktı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

İnsansız, Özerk Sanal Araba Avusturya'da Yola Çıktı

İnsansız araba ilk kez kamuya açık yolda test edildi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
İnsansız, Özerk Sanal Araba Avusturya'da  Yola Çıktı
Geleceğin araçları üzerinde çalışan bir Ar-Ge merkezi olan Graz Research Center, geliştirdiği Virtual Vehicle ile kamuya açık yollarda deneme sürüşü yapmak için resmi onay aldı. Virtual Vehicle kamuya açık yollarda sürüş gerçekleştiren ilk otomobil olacak.

Virtual Vehicle elektronik bölümünün başkanı Daniel Watzenig, "Aracımızı simüle ortamlarda test etmenin yanı sıra, gerçek yollarda test etmek de kritik önem taşıyor. Simülasyon, sorduğunuz soruların cevaplarını verir. Gerçek dünya ise sormayı akıl edemeyeceğiniz sorulara cevaplar verir. " dedi.

Ortaklıklar sektörü geliştiriyor

Virtual Vehicle'ın otonom sürüş projesiyle, araçların yeteneklerini özelleştirmek için kendi sensörlerini ve sürüş algoritmalarını entegre eden açık bir platformun geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu tip projeler özel teknolojilerin geliştirildiği ve test edildiği ar-ge laboratuvarlarıyla otomotiv endüstrisi arasında bir köprü görevi görüyor. Çeşitli ortaklarla yapılan işbirliği, özerk sürüşün gelişimi önemli bir adım olmasının yanı sıra otomobil üreticilerinin özerk sürüş sistemlerini piyasaya daha hızlı sunmaları gibi sektörel faydalara da sahip.

Virtual Vehicle akademik, endüstri ve hükümet kanadından ortaklarını bir araya getirerek, özerk araç teknolojilerinin gelişimini önemli ölçüde hızlandırıyor. Açık platformu, ortaklarına geliştirme için sağlam bir temel sunarken, güçlü test ortamlarına yapılan yatırımlar, özerk sürüş teknolojilerine geniş ölçekli fayda sağlıyor.
Watzenig "Otomotiv endüstrisindeki geleneksel değer zinciri dijital değer zincirine kaydı. Bu yeni değer zincirini mümkün olan en iyi şekilde inşa etmemiz için ortaklarımızla yakın çalışmamız çok önemli"dedi.

Testler Avusturya’da Devam Edecek

ALP.Lab' çatısı altında, Styrian Research Institutes ve Joanneum Research'in yanı sıra endüstriyel şirketler AVL List ve Magna Steyr otomasyona dayalı sürüş sistemlerini test etmek için bir araya geldi. ALP.Lab özerk otomobiller için sürüş yeteneklerinden karayolu testlerine kadar çeşitli test ortamlarını sağlıyor. Virtual vehicle gelecek yıl Avusturya'nın en büyük ikinci şehri olan Graz şehrinde test sürüşlerini tamamlayacak. Ülkenin benzersiz sürüş koşullarından tam olarak yararlanmayı hedefleyen test ile farklı iklim koşullarında dağ yolları, tüneller ve ücretli istasyonlardan geçilecek.

Sanal özerk araç 10 Ekim'den 12 Ekim'e kadar Münih'teki GPU Teknoloji Konferansında sergilenecek.
 



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın