Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Pelco ve IBM'den Yapay Zeka İttifakı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Pelco ve IBM'den Yapay Zeka İttifakı

İşbirliği ile şehirler, havaalanları ve okullar için gelişmiş güvenlik çözümleri geliştirilecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Pelco ve IBM'den Yapay Zeka İttifakı
Pelco; VMS sistemlerinde kullanılan analizleri geliştirmek için  yapay zeka alanında dünyanın önde gelen geliştiricilerinden biri olan IBM ile  ittifak kurduklarını  duyurdu.

İşbirliği kapsamında Pelco Video Yönetim Sistemleri, potansiyel riskleri veya fırsatları hızlı bir şekilde tanımlamak ve yanıt vermek için IBM'in derin öğrenme analizlerini kullanacak. Analizler, Pelco'nun video yönetim sistemine (VMS) entegre edilerek, videolardan elde edilen verilerle çalışacak. Gelişmiş analizlerin, adli analizler için gereken süreyi önemli ölçüde azaltarak, ilgili kişileri ve nesneleri tanımlamak için çok sayıda arşivlenmiş videoyu hızlıca analiz etmesi hedefleniyor.

Günümüzde, güvenlik kameraları günde 850 petabayttan fazla veri üretiyor. Bu devasa veri büyüklüğü, gözetim uzmanlarının yakalanan tüm görüntüleri izlemek ve analiz etmesini oldukça zor ve pahalı bir süreç haline getiriyor.  Bununla birlikte dünya çapında kullanılan güvenlik kameralarının sadece %3’ünde akıllı bileşenler bulunuyor. Gelişmiş analizler ve otomatik süreçler olmadan, video gözetiminden sağlanacak faydanın yalnızca küçük bir kısmı elde edilebiliyor.

Pelco Pazarlama Müdürü Robert Beliles, “IBM'in akıllı video analizi (IVA) ile şehirler, havaalanları ve okullar için otomatik bölge izleme, yüz tanıma ve nesne tanıma özelliğiyle desteklenen yeni çözümler sunacağız” dedi.

Pelco CEO'su Jean-Marc Theolier, “IBM ile olan stratejik ittifakımız ile IBM'in uzmanlık alanları olan derin öğrenme ve güçlü algoritmalarla çözümlerimizi bütünleştireceğiz. Böylece, daha verimli ve daha güvenli bir iş, okul ve şehir ortamları yaratacağız.’’ dedi.

Analizler için Pelco VMS kullanıcı arayüzü, kullanıcı deneyimini artırmak için optimize edilecek. IBM tarafından desteklenen Pelco VideoXpert VMS ve Pelco Analytics, şehirlerde ve büyük kurumlarda yer alan binlerce kameradan gelen videoları etkili bir şekilde yöneterek, sorunların azaltılmasını ve mevcut politikalarda değişiklik yapılmasına olanak tanıyacak.

IBM IoT Platformu İş Çözümleri Müdürü Mark Gildersleev, ittifakla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu işbirliği, hem IBM'in hem de Pelco'nun bilgi ve deneyimini, yeni çözümler üretmek için bir araya getiriyor. Birlikte, şehirlerin ve işletmelerin daha akıllı ve daha güvenli kararlar almasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın