Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Elektronik Kilitler Konut Güvenliğini Artırıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Elektronik Kilitler Konut Güvenliğini Artırıyor

Akıllı Kilit Kullanımı

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Elektronik Kilitler Konut Güvenliğini Artırıyor
Güvenlik endişeleri ve teknolojik gelişmeler elektronik kilitlere olan ilgiliyi artırarak, daha popüler hale geliyor. Zira kilitlerin akıllı cihazlarla uzaktan yönetilebilir ve açılabilir olması kullanıcılarra büyük bir konfor ve güvenlik hissi sağlıyor.

Konutları emniyet altına alınmasına yardımcı olmak için teknolojik olarak gelişmiş akıllı kilit ürünleri üreten bir Allegion markası olan Schlage her dört Amerikalıdan birinin, kapısını kilitleyip kilitlemediğinden kuşku duyduğunu ortaya koyan anket sonuçlarını açıkladı.  Allegion için Wakefield Research isimli bir araştırma şirketinin hazırladığı, ‘’insanların erişim kontrolü alışkanlıkları’’ hakkındaki ankete göre, Amerikalıların yüzde 75'i, evden ayrıldıklarında kapılarını kilitlediklerinden emin değil. Ankete katılanların yüzde 56'sı ise anahtarlarını kaybediyor ya da koyduğu yeri unutuyor.

Allegion Pazarlama Müdürü Ann Matheis ‘’Allegion elektronik kilitler, bu noktada geleneksel mekanik kilitlerden ayırıyor. Schlage Sense gibi elektronik bir kilit kullanarak, konut sakinlerinin daha güvenli ve daha rahat hissetmelerine yardımcı oluyoruz. Akıllı cihazlarındaki bir uygulama vasıtasıyla, ev sakinleri kapının durumunu kontrol edebilir ve kilidi açabilir.’’ dedi. Akıllı kilitler bir konutun güvenliğini artırabilir, çünkü erişim kolaylıkla iptal edilebilir. Anahtar kaybedilirse mülkiyet yöneticileri, kimlik belgesini kolayca devre dışı bırakabilir ve yeni bir kimlik belgesi atayabilir. Elektronik kimliğin yabancıların eline geçmesi durumunda, kişiler kimlik bilgilerinin devre dışı kaldığını bilerek güvende hissedecektir.’’ dedi.

Elektronik kilitlerin bir diğer avantajı da kullanıcının kapıları akıllı aygıtlarla açılabilmesidir. Bu durumda anahtar pozisyonundaki aygıtın kaybolması ya da yanlış yerleştirilmesi pek olası değildir. Yakın tarihli bir Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, Amerikalıların yüzde 77'si akıllı telefonu kullanıyor ve bu oran 18 ila 29 yaşları arasında yüzde 92'ye yükseliyor. Mobil telefonlara olan bağımlılık göz önüne alındığında, bir cihazın unutulma ihtimali oldukça azalıyor. Telefonun unutulması durumunda, geleneksel bir anahtara kıyasla çok daha erken hatırlanabiliyor. Benzer şekilde akıllı kimlik bilgileri kaybolursa, erişim hızlı bir şekilde iptal edilebiliyor ve yetkisiz erişimi engelleyen yeni bir kimlik bilgisi verilebiliyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın