Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
1 Saniyeden Daha Kısa Sürede 1.4 Milyar Kişiyi Tarıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

1 Saniyeden Daha Kısa Sürede 1.4 Milyar Kişiyi Tarıyor

Çin, ülkenin on altı bölgesinde yüz tanıma teknolojisini hayata geçirdi.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
1 Saniyeden Daha Kısa Sürede 1.4 Milyar Kişiyi Tarıyor
Gözetim sistemlerini yükseltme arayışında olan Çin, ülkenin on altı bölgesinde yüz tanıma teknolojisini hayata geçirdi. Söz konusu sistem, Çin'in yaklaşık 1.4 milyar nüfusunu neredeyse 1 saniyede altında bir sürede tarayabiliyor. Dünya nüfusunun taramansı ise sadece iki saniye sürüyor.

2005 yılında başlatılan Skynet sisteminin bir parçası olan, yüz tanıma sistemi sonunda faaliyete başladı. Çin'in ülke çapında izleme programı olan Skynet, güvenlik kameralarının performansını ve kullanımını artırmayı amaçlıyor. Şu anda, Çin yaklaşık 170 milyon güvenlik kamerası kullanıyor ve bu sayının 2020'ye kadar 570 milyona çıkarılması planlıyor. Bu, ülkede her iki vatandaşa neredeyse bir güvenlik kamerası düşeceği anlamına geliyor.

Son iki yılda Çin'de yüz tanıma teknolojisinin artan kullanımı, 2000'den fazla insanın tutuklanmasına yardımcı oldu. Yüz tanıma teknolojisi, Çin'de insanların yanı sıra insanların hareketlerini, arkadaşlarını takip edebilen ve suçu tahmin etmeye çalışan bir sistem olarak polislere de yardımcı olmak için kullanılıyor. Bu süper hızlı güvenlik sisteminin yardımıyla, polis artık şüpheli hedeflerin hareketlerini izleyebiliyor, kayıp kişileri bulabiliyor ve hatta suçları bile gerçekleşmeden önce tahmin edebiliyor.

Geliştiriciler bu özel sistemin % 99.8 doğruluk oranına sahip olduğunu, açı veya aydınlatma koşullarına bakmaksızın yüksek doğrulukla çalışabildiğini söylüyor. Yapay zeka endüstrisinin ön saflarında yer almayı amaçlayan Çin için bu yüz tanıma teknolojisi, sistemin sadece küçük bir parçasını oluşturuyor. CB Insights tarafından hazırlanan bir rapora göre, Çin'de 2017 yılında ABD'den beş kat daha fazla AI patent başvurusu yapıldı. Böylece Çin, ilk kez, uluslararası AI platformuna ABD'den daha fazla yatırım yapan ülke olmayı başardı.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın