Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Şehir gözetimi pazarı 2017'de 3 Milyar Doları Aştı! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Şehir gözetimi pazarı 2017'de 3 Milyar Doları Aştı!

Pazarın 2016- 2021 yılları arasında %14,6 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Şehir gözetimi pazarı 2017'de 3 Milyar Doları Aştı!
IHS Markit tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, şehir gözetimi sektöründeki güvenlik ekipmanları için küresel pazar son birkaç yıldır güçlü bir büyüme göstererek 2017'de 3 milyar doları geçti. Büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi beklenirken, pazarın 2016'dan 2021'e kadar ortalama %14,6 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

Rapora göre Çin, dünyadaki şehir gözetim ekipmanları için en büyük pazar ve küresel gelirlerin üçte ikisini oluşturuyor. IHS, ayrıca ülkenin şehir gözetim projelerinde yüz tanıma teknolojisini ilk kullanan ülke olduğunu ve 2018 yılında Shenzhen şehrinde 10.000'den fazla akıllı güvenlik kamerasının konuşlandıracağını belirtiyor.

Pazar Büyümesini Etkileyen Faktörler

IHS Analisti Jacky Zhang, son yıllarda şehir gözetimi pazarının hızla gelişmesi için, eyalet başkentleri ve büyük şehirlerin, pazar için büyüme merkezleri olduğunu söyledi. Rapora göre ulusal politikalar tarafından yönlendirilen devlet sermayelerinin, önümüzdeki yıllarda şehir gözetimi pazarının büyümesini desteklemeye devam etmesi bekleniyor.

Zhang 'a göre şehir güvenlik sistemleri, polis güçlerinin, kamu güvenliğini korumalarına ve suçları azaltmalarına yardım ediyor. Ancak, Zhang diğer dikey sektörlere kıyasla, şehir gözetim sistemlerinin tipik olarak daha büyük alanları kapsadığını söylüyor. Sonuç olarak, bu sistemler diğer uygulama senaryolarından çok daha karmaşık riskler ve teknik sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

Şehirlerin güvenlik teknolojilerine olan yatırımları; sistem karmaşıklığı, ölçek, kullanım amacı gibi faktörler yanı sıra bütçeye bağlı olarak büyük ölçüde farklılıklar gösteriyor. Zhang örneğin, Expo 2010 Şangay, 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatları gibi büyük etkinliklerin büyük yatırımları beraberinde getirdiği ve bu şehirlerde gözetim sistemlerinin gelişimini teşvik ettiğinin altını çiziyor.

Araştırmaya göre piyasa, gözetim projelerinde, özellikle yüz tanıma uygulamaları için video içerik analizi hızla büyüyen bir talebe tanık oldu. Video içerik analizindeki gelişmelere ek olarak, polis kuvvetleri için tasarlanan vücuda takılabilen kameraların, şehir gözetimi ekipmanlarındaki pazar talebini artırdığı vurgulanıyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın