Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Ambarella'nın Yeni Nesil SoC Yongası 'CV2' - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Ambarella'nın Yeni Nesil SoC Yongası 'CV2'

CV2, CV1'e kıyasla 20 kata varan artırılmış performans sunuyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
 Ambarella'nın Yeni Nesil SoC Yongası 'CV2'
HD ve Ultra HD video işlemci geliştiricisi Ambarella, gelişmiş bilgisayar vizyonu, görüntü işleme, 4Kp60 video kodlama ve stereovision teknolojilerini tek çipte birleştiren yeni nesil CV2 kamera SoC modelini tanıttı.

Ambarella'nın ilk nesil CV1 yongasına kıyasla 20 katına varan derin ağ performansı sağlayan gelişmiş CV2 SoC, otomotiv, IP güvenlik, drone ve robotik uygulamalarını hedefliyor. Yeni yonga, ADAS ve otonom otomotiv uygulamalarında, birden fazla algoritmayı aynı anda daha yüksek algılama doğruluğu ile çalıştırmayı sağlarken, gereken toplam yonga sayısını azaltıyor.

 IP güvenlik kameralarında ise bulutta değil, kamerada gelişmiş bilgisayar görüşü ile daha hızlı tepki süresi sağlanıyor. Böylece nesneler, insanlar ve araçlar daha doğru bir şekilde sınıflandırılabiliyor. Gelişmiş 10nm proses teknolojisinde üretilen CV2 yongası, son derece düşük güç tüketimi ile dikkat çekiyor.

Ambarella'nın CEO'su Fermi Wang, “CV2 ile bilgisayar görüşünü çarpıcı bir şekilde arttırdık ve bunu SoC işlevselliği ile birleştirdik. Yeni CVflow ailesinin en yüksek performans üyesi olan CV2, en gelişmiş otomotiv ve güvenlik kameraları için gerekli olan derin sinir ağı ve stereovision işlemlerini gerçekleştiriyor.” dedi.

CV2'nin CVflow mimarisi, uzun mesafelerde ve yüksek doğrulukta nesne tanıma ve algılama için 4K veya 8 megapiksel çözünürlüğe kadar bilgisayarlı görüntü işleme olanağı sunuyor. Stereovision işlemi, ADAS ve otonom araç uygulamalarında , önceden bir çalışmaya gerek olmadan, genel objeleri tespit etme yeteneğine sahip. HDR (Yüksek Dinamik Aralık) işleme ile gelişmiş görüntü işleme, düşük ışıkta ve yüksek kontrastlı sahnelerde bile olağanüstü görüntüleme yapabiliyor.

Yüksek verimli 4Kp60 AVC ve HEVC video kodlaması, otomotiv ADAS ve kendi kendine sürüş sistemlerine video işlevlerinin eklenmesini destekliyor. CV2, Ayrıca hack saldırılarını önlemek için gelişmiş güvenlik özellikleriyle geliyor.

CV2 Temel Özellikler:

• CNN / derin öğrenme desteği ile CVflow işlemci
• Çoklu akış desteği ile 4Kp60 / 8-Megapiksel AVC ve HEVC kodlaması
• 3 kanallı elektronik mirror ve 4 kanallı AVM sistemleri, çok kanallı stereo algılama sistemleri ve çok kameralı IP kameralar için çoklu sensör desteği
• NEON DSP uzantılarına ve FPU'ya sahip dört çekirdekli 1,2-GHz ARM ™ Cortex A53
• Güvenli önyükleme, TrustZone ve IO sanallaştırması için OTP dahil gelişmiş güvenlik özellikleri
• Gerçek zamanlı donanım hızlandırılmış 360 derecelik de-warping ve Lens Bozulma Düzeltme (LDC) motoru
• 800-megapiksel / s giriş piksel oranına kadar çok kanallı ISS
• Çoklu pozlama HDR ve WDR işleme
• LED titreşim azaltma
• Güvenlik uygulamalarında en düşük bit hızı için SmartAVC ™ ve SmartHEVC ™ akıllı hız kontrolü
• Yüksek hızlı SLVS / MIPI / LVCMOS arayüzleri
• GigE Ethernet, CAN veriyolu, USB 2.0 ana bilgisayar ve cihaz, SDXC desteği bulunan çift SD kartlı kontrol cihazları, HDMI v2.0, HDMI-DSI / CSI gibi zengin arayüz desteği
• 10nm işlem teknolojisi






Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın