Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
2018'de IoT Güvenlik Harcamaları 1.5 Milyar Dolar Olacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

2018'de IoT Güvenlik Harcamaları 1.5 Milyar Dolar Olacak

Rapora göre, kuruluşların yaklaşık yüzde 20'sinin son üç yılda, en az bir IoT tabanlı saldırıya maruz kaldı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
2018'de IoT Güvenlik Harcamaları 1.5 Milyar Dolar Olacak
Dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından biri olan Gartner, küresel IoT güvenlik harcamalarının 2018'de 1.5 Milyar Dolara ulaşacağını bildirdi.

Nesnelerin İnterneti (IoT) tabanlı saldırılar günümüz siber dünyasının en büyük güvenlik sorunlarından birini oluşturuyor. Gartner tarafından yapılan yeni bir araştırma, kuruluşların yaklaşık yüzde 20'sinin son üç yılda, en az bir IoT tabanlı saldırıya maruz kaldığını ortaya koydu. Gartner, bu tehditlere karşı korumak için IoT güvenliğine yönelik yapılan harcamaların 2018 yılında dünya çapında 1,5 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Gartner'daki araştırma direktörü Ruggero Contu; "IoT girişimlerinde, kuruluşlar genellikle akıllı cihazların kullandığı yazılım ve donanımın kaynağı üzerinde kontrole sahip değiller. Sektörde, keşif, varlık yönetimi, yazılım ve donanım bazlı güvenlik araçları ve hizmetlerine yönelik artan talep görmeyi bekliyoruz.’’ dedi.

Gartner, dünya çapındaki güvenlik harcamalarındaki istikrarlı bir yıllık artış öngörüyor. Ancak IoT için 2020 yılına kadar bu durum geçerli değil. IoT güvenliğine yönelik büyümenin önündeki en büyük engel olarak, IoT güvenlik planlamasında güvenlikle ilgili 3. parti uygulamalara öncelik verilmesi gösteriliyor. Rapora göre, bu durumun IoT güvenliği üzerindeki potansiyel harcamayı yüzde 80 oranında engelleyeceği bildiriliyor.

Sensörler, robotlar ve uzaktan bağlantı sunan akıllı cihazların, genellikle bulut tabanlı hizmetler üzerinden kullanılması ve otomasyonun geliştirilmesi, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ya da Endüstri 4.0 olarak tanımlanan dönüşüm kapsamında değerlendirildiğinde; IoT güvenliği enerji, petrol ve gaz, ulaştırma ve üretim gibi operasyonel teknolojiyi kullanan sektörlerin birinci derecede etkiliyor.

Raporda, 2021 yılına gelindiğinde, mevzuata uygunluğun IoT güvenlik sektörü için odak noktası haline geleceğini tahmin ediyor. Üreticilerin, kritik altyapı korumasını geliştirmeyi amaçlayan çeşitli yönetmeliklere uymak zorunda kalmaları, IoT güvenliği yatırımlarının hız kazanmasında en önemli faktör olarak göze çarpıyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın