Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IBM'in Yeni Bilgisayarı Pirinç Tanesinden Bile Daha Küçük! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

IBM'in Yeni Bilgisayarı Pirinç Tanesinden Bile Daha Küçük!

IBM: ''Önümüzdeki beş yıl içinde, bu gibi çok küçük bilgisayarlar, günlük kullandığımız nesnelere ve donanımlara gömülecek.''

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IBM'in Yeni Bilgisayarı Pirinç Tanesinden Bile Daha Küçük!
IBM, Think 2018 konferansında, blok zinciriyle çalışmak üzere tasarlanan dünyanın en küçük işlemcisini tanıttı. 1 milimetreye 1 milimetre ölçülerindeki işlemci, bir pirinç tanesinden bile daha küçük. Performans açısından, yeni ultra mini işlemcinin 1990'lı yıllarda üretilen bir işlemci ile aynı bilgi işlem gücüne sahip olduğu bildirildi.

IBM, yüzlerce transistörüyle, insan gözünün neredeyse göremeyeceği bir formda tasarlanan dünyanın en küçük işlemcisini on sentten daha düşük bir fiyata üreteceğini açıkladı.
Etkileyici boyutlarına rağmen, bu işlemci bir mobil cihazda göreceğimiz türden bir donanım değil. Bu mikroskopik CPU'lar tek kullanımlık olarak tasarlanmış.

IBM'den Arvind Krişna, “Önümüzdeki beş yıl içinde, bu gibi çok küçük bilgisayarlar, günlük kullandığımız nesnelere ve donanımlara gömülecek. Mini bilgisayarlar, bir nesnenin, müşterinin eline ulaştığı noktadaki orijinalliğini garanti etmek için blokchain'in dağıtılmış defter teknolojisi ile birlikte kullanılacak. Bu teknolojiler, gıda güvenliği, üretilen bileşenlerin orijinalliği, genetiği değiştirilmiş ürünler, sahte nesnelerin tanımlanması ve lüks malların temini ile korsan üretimle mücadele eden yeni çözümlerin önünü açıyor.’’ dedi.

Yeni nesil CPU'ların etiketlere veya ürün paketlerine gömülerek, ürün sevkiyatından teslimata kadar her hareketi kaydetmesi ve özellikle lüks mallar için orijinalliğin garanti edilmesini sağlamak için kullanılacaklar.

Teknolojinin bu denli heyecan uyandırmasının nedeni sadece CPU’ların boyutları değil, aynı zamanda potansiyel kullanım alanları. Barkod teknolojisine alternatif olarak, bu işlemciler bir ürünle ilgili tüm bilgileri size söyleyebilir.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın