Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Geleceğin Güvenliği: Bilgisayarlar Bilgisayarlara Karşı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Geleceğin Güvenliği: İyi ve Kötü Yapay Zeka Savaşları

Yapay Zeka Yapay Zekaya Karşı!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Geleceğin Güvenliği: İyi ve Kötü Yapay Zeka Savaşları
Siber güvenlik uzmanları ve fütüristler, çok yakın bir gelecekte bilgisayar güvenliğinin tamamen otomatikleşeceğini düşünüyor. Uzmanlara göre makineye karşı makinenin, kötü robotlara karşı iyi robotların savaşacağı tamamen otomatik güvenlik geleceğine doğru hızla ilerliyoruz.

Günümüz teknolojisiyle güvenlik

Bilgisayar güvenliği söz konusu olduğunda, savunma planlarının büyük bir bölümü zaten otomatik şekilde ilerliyor. İşletim sistemlerimiz, güvenli bir şekilde kullanılmak için geniş kapsamlı güvenlik protokolleri ile yapılandırılıyor. Sistemler varsayılan ayarlarıyla bırakıldığında bile özel bir çaba gerektirmeksizin, bilinen güvenlik açıklarını en aza indirmek için kendilerini otomatik olarak güncelliyor.
Çoğu işletim sistemi, "kötü uygulamalar" ve "kötü dijital sertifikalar" gibi ilkel kara listelerle çalışmayacaklar ve her daim güvenlik duvarlarına, "varsayılan olarak reddedilen" kurallara sahip bir dizi kuralla geliyor. Her işletim sistemi yerleşik, kendi kendini güncelleyen, kötü amaçlı yazılım önleme programını içeriyor veya kullanıcılar bunlardan birini yüklerler. Yeni bir kötü amaçlı yazılım yayınlandığında, çoğu antivirüs programı 24 saat içinde açıkları gideren bir güncelleme yayınlıyor.

Genel güvenlik protokollerine bu açıdan bakıldığında kullanıcılara çok fazla iş düşmüyor. Gerekli güncellemelerin yapılması, güvenilmeyen kaynaklara erişilmemesi ve güçlü kimlik doğrulama adımlarının tercih edilmesi gibi bir dizi görev tanımı dışında kullanıcıların, siber güvenlik alanında yapabilecekleri sınırlı eylemlerden oluşuyor. Ancak teknoloji, çok daha otomatik bir güvenlik sürecine doğru hızla yol alıyor.

Geleceğin güvenlik savunması

İşletim sistemi üreticileri, yakın gelecekte daha da fazla otomatik güvenlik sağlamak için çalışıyor. Herhangi bir kuruluştaki BT yöneticisi için temel görevlerden biri, kontrol altındaki tüm bilgisayarların ve cihazların güvenli bir şekilde yapılandırıldığından emin olmak ve uzun vadede güvenli olarak kalmasını sağlamaktır. Ancak, işletim sistemi sağlayıcıları, insan hatasını sıfıra indirmek için mevcut güvenlik ortamını daha iyi ve daha güncel bir şekilde anlayabilen üçüncü parti uygulamalarla, sistemin kolay bir şekilde yapılandırmasını amaçlıyor.

Ön görülen sistemde, kullanıcılar cihazlarının güvenlik yapılandırmasını yönetecek bulut tabanlı bir hizmete abone olacak. Hali hazırda bunu yapan uygulamalar var, ancak bu hizmetlerin büyük bir bölümü sınırlı görevler üzerinden çalışıyor. Yakın gelecekte, kullanıcıları sayısız yapılandırma seçenekleri arasından seçim yapabilmelerini sağlayan ve güvenlik kararlarının çoğunu kendi yapay zekalarıyla alabilen ‘’sanal BT uzmanlarını’’ göreceğiz. Yapay zekalı güvenlik botları, ağınızdaki yanlış yapılandırılmış bilgisayarları arayacak ve cihazınız ele geçirilmişse, yazılımları temizleyecek. Yedekleme işlemini tamamlayıp, sistemi bilinen en son güvenli kopyaya geri yükleyecek.

Geleceğin savaşları: Yapay Zeka Yapay Zekaya Karşı

Siber güvenlik uzmanlarına göre geleceğin savaşları siber dünyada yaşanacak. Bir tarafta kötü siber korsanlar, diğer tarafta ise bilgi işlem altyapısının güvenliğinden sorumlu olan bulur tabanlı sistemler yer alacak. Dolayısıyla artık hackerların hedefleri ilk önce merkezi hizmetler sunan bulut güvenlik servis sağlayıcıları olacak. Geleceğin savunma ve saldırı senaryolarının makineye karşı makineye haline dönüştüğü yer ise tam olarak burası. Gelecekte siber savunma sistemleri merkezileşecek ve otomatikleştirilecek. Bilgisayar korsanları da aynı şeyi yapmak zorunda kalacak.

Şimdilerde yapay zekanın iyicil ve insanlığın yararına olan uygulamalarına tanık olduk. Ancak aynı sistem kötü amaçlar için de kullanılabilir. Uzmanlar yapay zekaya karşı savaş açan hackerların kötü amaçlı yazılımlar geliştirmek için otomasyona ve yapay zekaya yönelmesinden daha doğal bir şey olmadığını söylüyor. İyi tarafta yer alan yapay zeka, kötü niyetli bir yazılımı engellediğinde, kötü amaçlı siber saldırı sistemleri hızlı bir şekilde cevap vermek zorunda kalacak.

Sonuçta kim daha iyiyse o kazanacak!




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın